onsdag 19 mars 2014

Mitt Blogger Boot Camp 2014

I helgen deltog jag alltså för andra året i rad på det alldeles fantastiskt peppande träningseventet Blogger Boot CampFörra året var en häftig upplevelse, och detta året likaså. Jag har Den Stora Vida Webben att tacka för mycket. Allt sedan jag introducerades till träningsbloggarnas fantastiska värld har jag lärt känna ett stort gäng grymma tjejer, och många av dem är nu mina vänner "på riktigt".

I år var upplägget 6 olika block med ett antal pass att välja mellan. Arrangörerna Sofy och Mela hade som vanligt gjort ett grymt jobb med att få dit spännande och aktuella PT:s/instruktörer/föreläsare, vilket gjorde det svårt att välja mellan alla pass.


Första passet jag valde, "Förbättra din löpteknik med Malin Ewerlöf Krepp", hölls utomhus med snöyra och kalla vindar. Men, vad gör väl det när man får chansen att få tekniktips av löpardrottningen i egen hög person? Bara genom några enkla övningar ("Västtysken" är tydligen en klassiker bland löpare), fick vi tips om hur man förbättrar löpsteget och undviker hälnedsättning. Trots att jag legat lågt med löpningen sedan vintersäsongen kickade igång blev jag tack vare Malin rejält sugen på att snart ge mig ut och testa mina nya kunskaper.


Efter utomhuspasset var det dags för lite dans, "AfHo" med Åsa Fornander. Passet var helt okej, men jag var förmodligen lite för trött efter löpintervallerna för att uppskatta det fullt ut.


Dagens tredje pass var en glädjekick, och resulterade helt klart i dagens flesta och mesta skrattsalvor. "X-hoop", eller rockringsträning, med Linda Tiensivu. Grym coreträning, och precis hur roligt som helst.


Glada färger och många skratt, Linda och Anneli rockade loss (okej, nu fattar jag varifrån uttrycket kommer) rejält på golvet.


Efter lunch valde jag pass med betydligt lugnare tempo. Sofy och Rebecca Crusoe höll i en föreläsning om bloggars annonser och värde. Nyttig information som behövs upprepas om och om igen. Jag gick också på föreläsningen "Stark, snygg och skadefri" med Andreas Öhgren, en fd. elithockeyspelare och numera proffs-PT/expert på rehabträning. Han pratade om att se helheten i kroppen - att många läkare m.fl. bara fokuserar på skadeområdet, utan att försöka hitta den riktiga orsaken bakom skadan. Tänkvärt! Jag deltog också i ett meditationspass med duktiga Anna Lindh, mycket välbehövligt att försöka rensa sinnet efter dagens alla intryck.


Och annars då? Under de tillfällen där passen överlappade varandra fick jag chansen att heja på övriga tjejer som kämpade sig igenom de andra passen. Här ser ni ryggtavlan på en av mina idoler: (Super)Starka Clara. Hennes blogg ska ni definitivt spana in om ni vill lära er mer om marklyft.


Sponsorerna bidrog som vanligt till lite extra guldkant på vardagen, här Sodastream som bjussade på bubbel.


Efter dusch och uppfräschning var vi ett gäng (närmast kameran Ämma och Linda) som fyllde på kolhydratdepåerna på Vapiano, innan vi gick vidare till...


... mingel på Hotel Scandic Anglais. Där hängde jag bland annat med Frida (Militärmamman), vars blogg jag har fastnat för. Frida kommer också från Karlskrona, och efter att ha snackat ihop oss inser vi att Frida gick i samhällsklassen under mig. Japp. Det är en liten, liten värld.

Jag var som ni anar ganska trött framåt kvällen, men ändå boostad av ny träningsglädje och peppad av häng med alla sköna bönor. Tack bloggvärlden för allt du ger mig, och ännu större tack till Mela och Sofy som styrde upp ännu ett högklassigt event. Vi ses definitivt nästa år igen!

4 kommentarer:

Isa sa...

Åh va roligt det verkar!! Har fortfarande inte vågat mig iväg på ngt camp ännu. Måste ta mig i kragen :)

Annika/Resfredag sa...

Nästa år Isa! Det blir grymt, jag lovar!

uppochhoppa sa...

Superkul att du var på plats Aniika, alltid lika härligt att se dig!

Annika/Resfredag sa...

Tack detsamma Sofy, är så glad att ni möjliggör det här för oss!