söndag 17 mars 2013

Fazer Blogger Boot Camp 2013 - check!

Jag var nog inte den enda som vaknade med träningsvärk i morse. Det är inte ofta man kör fyra träningspass per dag, men på BBC tycks allt vara möjligt. (Eller ja, kanske inte allt, i alla fall inte för mig. Det var teoretiskt möjligt att välja totalt 6 träningspass under dagen, men jag la in två föreläsningar för att få lite andrum mellan passen.)


I väskan trängdes fyra (!) ombyten kläder, och de kom väl till pass under dagen. Arrangörerna hade också uppmanat oss att ta med namnskyltar, det blir liksom trevligare så. I sista sekund rotade jag loss bland scrapgrejerna som min snälla syster har gett mig. (Tobias undrade för övrigt om jag skulle iväg på pysselläger.)


Dagens första pass var ett svettigt sådant, på cykel. Tillsammans med ett peppat gäng rev jag av "Cykel - upp och ner", instruerad av starka Andrea. Välbehövligt att få lite tips och trix inför Tjejvättern senare i sommar. 

Från vänster: LindaHanna, AlfvaLisa och Jenni.
Därefter var det dags för löpskola som leddes av ett par tjejer från Runday. De glada deltagarna på kortet ovan gjorde en strålande insats, rutinerade löpare som de är. Löpskolan avslutades med en stafett i lag om tre och tre, vilket lockade fram tävlingsinstinkten från gympan back in the days.


Tredje passet utgjordes av en tuff tillställning i Humlegården tillsammans med Lofsan. Vi körde tio-tolv olika styrkeövningar, uppdelade två och två - häftiga övningar med hjälp av bara kroppsvikten. Jag vet att Lofsan kommer att visa flera av övningarna på "PT-skolan" i TV4 framöver, missa inte det. Jobbigt, men fantastiskt kul! 

Samma Lofsan körde sedan en föreläsning om hur hon kommit dit hon är i dag. Det är väl ingen hemlighet att Lovisa är en av mina förebilder, och det var som vanligt inspirerande att lyssna på henne. Grym föreläsare, trygg och säker som en klippa.


Efter Lofsan-föreläsningen körde jag en föreläsning till, denna gången med Sofia och Terese. De berättade om sina resor från ungdomsåren till de träningsförebilder de är i dag. Ingen självklar resa, och jag är ganska säker på att jag inte var den enda som blev berörd av deras berättelser (har ni inte läst Tereses bok Viktig - gör det!)


Dagens sista pass, "SOMA", var en spännande tillställning med amazonkvinnan Cecilia Gustafsson. Träningsformen SOMA går ut på olika röresemönster där man tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Inga redskap alls, kroppen och underlaget är det enda motståndet. Jag önskar för övrigt att jag vore lika smidig som Cecilia, vilken kvinna!


Efter något som kan ha varit en av mina skönaste duschar någonsin avslutades kvällen på bästa sätt på Finlandshuset, med fin middag tillagad Thomas Diederichsen (japp, the very one: årets kock 2011!), och underhållning.


Jag satt tillsammans med några av alla grymma tjejer från "Lofsans facebookgrupp". (Jodå, så här kan det se ut vid middagsbordet på en bloggtillställning... :) Snyggingen till vänster, Hanna, har en blogg som jag läser ofta och gärna. Som sagt, jag är så glad över alla nya vänskaper som jag får uppleva till följd av att jag började blogga. Lisa och Linda känns numera som riktigt goda vänner.


Glitter och glamour fick alltså avsluta en dag full av kämparglöd, inspiration, prestation och sist, men inte minst, glädje. TACK SofiaTerese och Mela för en fantastiskt välplanerad tillställning, och tack alla sponsorer för den överfulla goodiebagen. Det här gör jag definitivt om!

10 kommentarer:

Life of Lisa sa...

Grymt bra jobbat igår!!
Och träningsvärk? Eh, ja. Rätt mycket, i varenda muskel i min kropp, ska jag inte sticka under stol med. Underbart. ;)

Och i mitten ovan är Alfva.se (hon brukar inte skriva ut sitt namn så jag struntar i det men om du vill länka till bloggen/skriva alias. Hennes blogg är för övrigt jättemysig och bra, en av mina absoluta favoriter - hon reser väldigt mycket också!)

Annika/Resfredag sa...

Träningsvärken ja. Aj!

Tack, har uppdaterat och skrivit dit Alfva. Resor? Det låter bra, ska in och läsa. Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Kul att träffa dig skåpkompis!!
Passar på att önska dig en fantastisk kommande vecka och dag 2 på träningsvärken. 😉
Ses i bloggvärlden!!
www.angel19.blogg.se
Helena

Hanna sa...

Fantastiskt att träffa dig igår, du härliga människa! Hoppas det blir fler gånger, och snart!

Stor kram!

LinaTriathlet sa...

Låter som ett toppenevent! Kul!:)

Monica sa...

Hääääärligt! Du är en sann inspiration, kära syster. Och jag är stolt över din scrappade namnlapp. Den fick mitt hjärta att slå lite extra. Kram.

Annica sa...

Tack för finfint sällskap under cykelklass och föreläsningarna :) Nästa gång blir det Mudmania för mig också!! :)

Jessica jessica.sundberg@bredband.net sa...

Hej hej! Det var jättekul att träffas och få lite ansikten. Är nu medlem i Lofsianerna så kanske ses vi snart igen :-) ! Ha det bra så länge!

Ida sa...

Låter som ni haft en grym helg. Härlig blogg också. Hit kommer jag säkerligen tillbaka!

Annika/Resfredag sa...

Vad kul att läsa alla era kommentarer! Och Ida, Jessica och Helena, välkommen till mitt krypin i cyberspace. Hoppas ni hittar hit igen! :)