måndag 19 januari 2015

Tre goda och nyttiga lifesavers


Jag försöker på alla möjliga plan att skapa någon slags strategi med mitt liv, även vad gäller kosten. Första steget, att göra sig av med allt julgott, har vi redan tagit oss igenom. Till och med "fulgodiset" är uppätet. Nu måste vi se till att det förbli så - tomt i godisskåpet. Jag kan helt enkelt inte ha sockerhaltiga livsmedel hemma utan att äta upp dem. Det finns ju så många goda och nyttiga mellanmål att hugga in på, som dessutom gör att jag mår så mycket bättre. Här är mina topp tre favoriter just nu. 

1. Både jag och barnen har blivit smått beroende av Friggs nya riskakor med smak av chiafrö och havssalt. Barnen tycker att de smakar popcorn, och själv tycker jag att de smakar himmelskt. Jag gillar att de är så tunna (typ halva bredden av "vanliga" riskakor), och så sältan. Allra godast är de förstås med ett lager Bregott på...  

2. Smoothies, i alla former och färger. Kokosmjölk, bananer och frysta bär finns numera alltid på veckans inköpslista.

3. Perfekt kokade ägg strösslade med örtsalt. Jag har äntligen, efter många års försök, hittat det ultimata sättet att få perfekt kokade ägg. Jag låter vattnet koka upp, lägger sedan försiktigt i äggen, och sätter timern på exakt åtta minuter - varken mer eller mindre. Jag kokar dem på nästan högsta värme, steg 8 av 9 på vår spis. 

Har ni några fler lifesavers att föreslå till listan? Förutom nötter då, det är ännu en craving att lägga till listan ovan.

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag har också snöat in på smoothies på sista tiden. Men jag gillar att variera mig och prova olika smaker och recept. Kan du inte dela med dig av några av dina favoritsmoothierecept här på bloggen? Jag har tex aldrig gjort någon med kokosmjölk. Vad blandar du den med?

Annika/Resfredag sa...

Absolut Emma, ska göra ett inlägg framöver!