söndag 18 januari 2015

Att muta sitt barn


Tomteskum i Sälen, och helt plötsligt frös hon inte lika mycket...

Jag vet, det skulle vara förbjudet. (Och ja, frågar man Institutet mot Mutor så är det väl just det. Förbjudet.) Men i vissa fall funkar inget annat. "Snälla Julia, sluta gnälla på att det är så kallt!" När det inte hjälper att böna och be åker mutorna fram. Inte ofta, men det händer. Att uppfostra barn är definitivt livets största utmaning. Hur gör man?!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi mutar och hotar hela tiden. Det hjälper inte att ha en utbildning på Lärarhögskolan heller. Att uppfostra barn är det svåraste jag varit med om.

Monica sa...

Jag håller med Anonym! Man kan vara aldrig så mycket pedagog, men ungarna är ju som de är ändå. Det tar tid att lära sig vilket barn som svarar på vilka hjälper. Vi har en som inte ens längre räknas till att vara barn. Jag vet en massa knep som hjälper honom och oss andra att få ett lättare liv. Det handlar ju nämligen om det också. Att Vi Föräldrar får som vi vill är faktiskt inte alltid den bästa lösningen och mycket handlar om anpassning och planering. Varför försöka komma med impulsiva förslag till "roliga aktiviteter" om och om igen om man vet att man har ett barn som blir superfrustrerat av det och kommer att säga nej av bara farten, få dåligt samvete och så småningom vara ledsen om han eller hon missade aktiviteten? Vissa saker kan man inte "lära sig". Annat kräver upprepning, ihärdighet och ja, ibland även mutor...

Anonym sa...

Tomteskum i minusgrader brukar bli väldigt hårda! Hon fick nog tugga länge på den. Bra tänkt! /P

Annika/Resfredag sa...

Tack för era visa ord. Och P, jo tack, jag vet att du vet exakt hur hårda tomteskum i minusgrader blir . med tanke på hur mycket som (inte)finns kvar i burken i gula stugan! :)

Towe sa...

Finns det föräldrar som inte mutar? Tvivlar :)

Annika/Resfredag sa...

Nej, det finns nog inte det Towe. Frågan är bara vart man ska dra gränsen...