lördag 17 januari 2015

En dag i Nacka

Redo för familjeutflykt.

En helt ledig lördag tillsammans med familjen innebär oändliga möjligheter! Vi valde att börja just den här lördagen med en promenad längs vattnet vid Järla Sjö, våra gamla hoods som vi fortfarande älskar. I bland undrar jag fortfarande vad vi tänkte när vi valde att flytta därifrån. Nåväl, det funkar ju bra att åka dit då och då på nostalgitripp också. Sickla köpkvarter var dock knökfullt med folk, jag föredrar att åka dit en vardagskväll när man kan gå och strosa i affärerna i lugn och ro. Det har öppnat en ny (?) Taco Bar i Sickla, och den var vi såklart tvungna att prova. Både vi och barnen var nöjda. Klart dyrare än en snabblunch på McDonald´s, men betydligt trevligare miljö med riktig restaurangkänsla. Dessutom var maten jättegod.

Dagen avslutades på "Lek och Bus" i Nacka Strand. Sjukt mycket folk, men vi kom ändå så pass sent att folk började droppa av för dagen. Det här med lekland är ett kapitel för sig. Det är liksom Tobias avdelning - han tar gärna med Sebastian och Julia på sådana typer av äventyr. Jag själv skulle inte ens komma på tanken. Tusen skrikande och sockerhöga ungar, snordyrt och världens största bakteriehärd. Nej, lekland är inte min grej. Barnen? De älskar såklart att vara där.

I kväll väntar Homeland och nyttigt lördagsgodis. Jo, det finns faktiskt sådant. Jag har varit duktig och gjort mitt eget, recept kommer framöver. Det här med att använda sina mammakläder trots att bebisen är tre månader gammal är liksom inte kul längre.

Inga kommentarer: