onsdag 13 augusti 2014

She is back!

Jag och magen på promenad i vecka 31.

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg om hur mycket jag saknade att träna. Det var svårt att hitta träningsgnistan igen efter Tjejklassikern, under våren som gick var jag både flytt/jobb- och graviditetstrött. Inlägget ledde till peppande kommentarer på både bloggen och Facebook - och någonstans där bestämde jag mig. Jag tycker ju om att träna egentligen, vad är det som hindrar mig? Varför skylla på att "det ändå är för sent", när jag har relativt många och långa veckor kvar tills bebisen är beräknad!? De senaste två veckorna har jag alltså tagit tag både kost och träning igen, på en lagom nivå. 

Vad gäller kosten har jag bytt ut glass- och fikabonzanan till bättre och nyttigare alternativ. Knäckebröd med skinka, frukt och nötter är numera standardsnacks på kvällen. Matlådorna består numera av betydligt roligare och godare alternativ än flottiga snabbmatstallrikar - hemlagad mat är och förblir godast. Visst, det tar mer tid (stod i köket hela förra helgen känns det som!) - men det är värt det. 

Träningsmässigt då? Jo, promenader och simning har stått på schemat under ett par veckor och det känns redan bättre i kroppen. För att få lite mer hjälp med planering av träning och kost ska jag dessutom testa tjänsten PT Online framöver. Jag återkommer med rapport när jag har testat närmare!

Inlägget är skrivet i samarbete med Private Training Online - PTO.

Inga kommentarer: