tisdag 22 oktober 2013

Min Paleo-inspiratör!

Storasyster & jag i Berlin 2009.
Min äldsta syster är inte bara ett utmärkt resesällskap, hon är också en rejäl inspirationskälla vad gäller kosthållning. Min syrra slapp sin migrän när hon började äta Paleo, och hon är en ivrig förespråkare av denna mathållning. Med hennes pepp beslutade jag mig för en dryg vecka sedan för att testa lite mer Paleo-inspirerad mat, och som en naturlig följd fick jag också ta itu med mitt intag av lightdrycker. Pepsi Max/Cola Light har blivit trogna följeslagare till mig de senaste åren, och jag har sällan tagit mig igenom en hel dag utan dem.

Men... förra måndagen var det alltså dags. Jag laddade upp med en storhandling och en bunt goda recept från bloggen Under vårt tak. Under förra veckan testade jag bland annat Sötpotatisgratäng med köttfärs smaksatt med chili, vitlök och ingefära, och Västerbottenpaj - riktigt goda, och enkla, recept! Burken med kokosolja som jag har haft länge i skafferiet har använts flitigt, och äggintaget har ökat dramatiskt. De nedre facken i kylen är fyllda med grönsaker, och jag känner mig helnöjd med lunchlådorna jag tar med till jobbet. Visst krävs det lite planering, men jag har hittills medvetet valt att laga mat som går förhållandevis snabbt att slänga ihop.

Vill ni också bli inspirerade? Börja med att läsa min systers inlägg "Mer om Paleo". /Hälsar hon som snart kan kalla sig "inte-längre-lightdryck-beroende"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmhh ... Ende September!? Wie lange warst Du denn schwanger?

Annika/Resfredag sa...

Haha Jette, jag börjar bli gammal och minnet sviker mig! Var vi där i september? Hm.. Tur att du har koll på mig. Fick ta bort det där om Julia... :)

Annika/Resfredag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monnah sa...

Mmmm, härligt att du slipper lightskräpet!!!

Freedomtravel sa...

Själv är jag inte så förtjust i dieter, men en fördel som de flesta dieter har gemensamt är att man plockar bort en hel del "skräp"

Annika/Resfredag sa...

Visst är det Monnah!
Helena, jag är likadan. Snabba dieter med mirakelresultat ger jag inget för. Paleotänket är väl dock mer att anse som en livsstil. Får se hur det funkar för mig!

Unknown sa...

christian louboutin paris
michael kors handbags
nfl jerseys wholesale
canada goose jackets
louis vuitton outlet
nike roshe run
toms outlet
michael kors handbags
louis vuitton
coach outlet online
burberry outlet
nike air max 90
tory burch sale
michael kors outlet
oakley sunglasses
ralph lauren polo
fitflops
abercrombie and fitch
celine handbags
ray ban sunglasses outlet
adidas ultra boost
uggs on sale
canada goose sale
ugg sale
jordan shoes
coach outlet
coach outlet
cheap jordan shoes
ugg sale
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
nike roshe run
coach outlet
uggs on sale
ugg boots
ugg sale
oakley sunglasses
canada goose jackets
new york knicks jerseys
hermes handbags
20168.25wengdongdong

Unknown sa...

michael kors outlet
links of london
michael kors handbags
air jordan retro
tiffany jewelry
yeezy boost 350
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
fitflops sale
chrome hearts online
michael kors handbags sale
adidas stan smith women
oakley sunglasses wholesale
lacoste outlet
jordan shoes
michael kors outlet online
vera bradley backpacks
huarache shoes
http://www.raybanglasses.in.net
nfl jerseys from china
nike huarache

raybanoutlet001 sa...

jordan shoes on sale
christian louboutin outlet
michael kors outlet online
nike air zoom
longchamp outlet
michael kors handbags
Cheap Jordans For Sale
michael kors handbags
nike air zoom pegasus 32
michael jordan shoes

Unknown sa...

michael kors handbags outlet blog
adidas nmd post
boston celtics jersey items!
air max 90 adding
washington redskins jerseys my
michael kors outlet store drawing.
abercrombie and fitch kids And
michael kors handbags sale Room
michael kors handbags your
sac longchamp had