tisdag 22 oktober 2013

Min Paleo-inspiratör!

Storasyster & jag i Berlin 2009.
Min äldsta syster är inte bara ett utmärkt resesällskap, hon är också en rejäl inspirationskälla vad gäller kosthållning. Min syrra slapp sin migrän när hon började äta Paleo, och hon är en ivrig förespråkare av denna mathållning. Med hennes pepp beslutade jag mig för en dryg vecka sedan för att testa lite mer Paleo-inspirerad mat, och som en naturlig följd fick jag också ta itu med mitt intag av lightdrycker. Pepsi Max/Cola Light har blivit trogna följeslagare till mig de senaste åren, och jag har sällan tagit mig igenom en hel dag utan dem.

Men... förra måndagen var det alltså dags. Jag laddade upp med en storhandling och en bunt goda recept från bloggen Under vårt tak. Under förra veckan testade jag bland annat Sötpotatisgratäng med köttfärs smaksatt med chili, vitlök och ingefära, och Västerbottenpaj - riktigt goda, och enkla, recept! Burken med kokosolja som jag har haft länge i skafferiet har använts flitigt, och äggintaget har ökat dramatiskt. De nedre facken i kylen är fyllda med grönsaker, och jag känner mig helnöjd med lunchlådorna jag tar med till jobbet. Visst krävs det lite planering, men jag har hittills medvetet valt att laga mat som går förhållandevis snabbt att slänga ihop.

Vill ni också bli inspirerade? Börja med att läsa min systers inlägg "Mer om Paleo". /Hälsar hon som snart kan kalla sig "inte-längre-lightdryck-beroende"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmhh ... Ende September!? Wie lange warst Du denn schwanger?

Annika/Resfredag sa...

Haha Jette, jag börjar bli gammal och minnet sviker mig! Var vi där i september? Hm.. Tur att du har koll på mig. Fick ta bort det där om Julia... :)

Annika/Resfredag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Mmmm, härligt att du slipper lightskräpet!!!

Freedomtravel sa...

Själv är jag inte så förtjust i dieter, men en fördel som de flesta dieter har gemensamt är att man plockar bort en hel del "skräp"

Annika/Resfredag sa...

Visst är det Monnah!
Helena, jag är likadan. Snabba dieter med mirakelresultat ger jag inget för. Paleotänket är väl dock mer att anse som en livsstil. Får se hur det funkar för mig!