tisdag 15 oktober 2013

Redo för Paleo


Kvällens storhandling resulterade i nya bekantskaper i matkassen - sötpotatis och mandelmjöl för att nämna ett par. Jag är nu inne på andra dagen utan Cola light/Pepsi Max, vilket resulterade i en rejäl huvudvärk under hela förmiddagen. Märkligt, det där. Den där bruna sörjan dricker jag ju mest för att få ett sockersubstitut när sötsuget sätter in, men särskilt gott är det ju i ärlighetens namn inte.

Paleo då - var börjar man egentligen? Jag har googlat runt och redan hittat en ovärderlig hjälp i form av bloggen "Under vårt tak". Där hittar jag mängder med spännande, och förhoppningsvis goda, recept. Kylen och frysen är full av fräscha råvaror, och nu ska jag egentligen bara hitta den där tiden att tillaga alla roligheter också. Det är ju i och för sig ett problem i sig, tidsbristen. Å andra sidan ska jag verkligen se till att prioritera tid att tillaga bra mat framöver. Jag återkommer med utvärdering!

8 kommentarer:

Monica sa...

Ser fram emot det här! Synd på huvudvärken. Den kommer nog att vara kvar ett tag.

Louise sa...

Spännande!

Kate sa...

Spännande! Inga kolhydrater i form av gluten och sådant? Gläds med dig att slippa Pepsi max/cola light och hoppas att huvudvärken släpper fort. Den är pga abstinens. Om jag dricker läsk så dricker jag hellre light cola än vanlig. Fast det är ju så mycket skräp för en och i så heja dig! :)

Om du undrar vem som är stalkern från Norge så är det jag, har läst mycket i din blogg om din vistelse i Thailand då vi skall flytta dit i januari men har inte gjort mig tillkänna förrän nu. Kommer nog leta runt lite mer, behöver ha upp suget att alls resa dit, är inte lika sugen på Thailand nämligen men med tiden så kommer det antar jag och dina fina ord och bilder är en bra nyfikenhetsväckare! Tack! :)

Annika/Resfredag sa...

Kul att du hittat hit Therese! Och jag hoppas verkligen att ditt Thailandssug kommer snart - det är ett fantastiskt land & förhoppningsvis kommer du att trivas jättebra.

Angående min kost ska jag försöka undvika all typ av gluten och även laktos. Det går sådär, det är nästan omöjligt att ta sig igenom en normal dag utan vare sig gluten eller laktos. Särskilt med tanke på att en av mina stora laster är just mackor! :)

Kate sa...

Vi hoppas på det! :)
Jag förstår totalt. Mackor, smör, mjölk och ost är en stor last hos mig. Bakade med majsmjöl sist, har dock inte vågat äta än för det luktade inte frestande.. ;)

Under vårt tak sa...

Hej Annika

Vad roligt att du är nyfiken och provar Paleo! Finns så många hälsofördelar med kosten, somliga kommer snabbt och andra med tiden.

Vi startade på grund av problem med gluten och kosten hjälpte väldigt snabbt med att få en bra och fungerande mage, med tiden har även allergier försvunnit!!

Om du vill ha tips och inspiration på att "leva Paleo" så gå med i vår Facebook grupp, här presenterar vi mycket av det vi äter. Också lätt att ställa frågor och ha en snabb dialog :) Sök bara "Under vårt tak" på Facebook.

Lycka till

Magnus & Jenny

Annika/Resfredag sa...

Magnus & Jenny, ska genast lägga till mig i FB-gruppen. Testade er sötpotatis/kokosmjölkgratäng i dag - oj vad god, och lättlagad. Har en föreställning att det ska vara omständigt och ta en massa tid att äta bra, men så behöver det uppenbarligen inte vara.
Tack för tips!

Under vårt tak sa...

Tack, vad roligt!

Som vi säger, Paleo så gott och så enkelt! :)

Magnus & Jenny