måndag 10 december 2012

Men lilla gumman, han tycker ju bara om dig

Jag är lyckligt lottad, det blir jag ofta påmind om. Jag har vuxit upp i ett hem där vi tidigt fick lära oss att alla människor är lika mycket värda. Att lära sig respektera andra, och sig själv, var något som präntades in i oss sedan barnsben. Orättvisor, ojämlikhet och otrevligheter var ord som inte hade någon bäring i det Håkanssonska hemmet ute i Blekinges skogstrakter.

Uppenbarligen har värderingarna lämnat spår i alla oss sju syskon, vilket jag åter igen kunde konstatera under helgen som gick. I lördags publicerades en fantastiskt välskriven artikel i Newsmill av min lillasyster: "Men lilla gumman, han tycker ju bara om dig". Läs och begrunda!

Jag är så stolt över min kloka och vältaliga syster. Nyss 20 år fyllda, och redan full av visdom. Jag ser fram emot många fler artiklar skrivna av henne framöver. Avslutningsvis ett stycke ur artikeln: 

"Ni som är föräldrar. Ni är ansvariga för era barn, i första hand. Ni ser dem bli ungdomar. Ni ser dom vandra ut i livet. Jag hoppas verkligen att ni är stolta då. Mest av allt hoppas jag att det inte är din sons hand som förstulet smeker min rumpa sådär i förbifarten. Föräldrar. Jag hoppas att ni talar om för era flickor att ingen, någonsin, har rätten att göra detta på dem. Min mamma gjorde det för mig. Andra delar av samhället gav helt andra signaler."


Författerskan!