söndag 12 augusti 2012

Dan före Jobbaredan

Japp, imorgon är det alltså dags. Nytt jobb för mig, vilket också innebär ett nytt kapitel i vårt familjeliv. På torsdag ska vi skola in barnen på förskola. Vi har hittills lyckats fixa och trixa så att barnen har kunnat vara hemma fram till nu. Jag kommer att jobba halvtid, så jag kommer fortfarande kunna ha lite tid tillsammans med barnen under veckorna. Allt har liksom ordnat sig till det bästa sedan vi kom hem från vårt utlandsäventyr! (Så sent som i april bodde vi fortfarande i Thailand, och jag hade varken jobb eller hus att komma hem till.)


Det här med förskolevärlden är helt nytt för oss.På informationsmötet innan sommaren fick vi en hel lista med "hemläxa" inför inskolningen. En av sakerna på listan var att göra en namnskylt, och så en liten bok med bilder och klistermärken på saker barnen tycker om. Igår blev det alltså en spontan pysselstund vid köksbordet. Det kändes skönt att bryta av med lite kreativt jobb, även om just det inte är min starka sida.


Vi har en otroligt intensiv vecka framför oss, på alla plan. För att undvika alltför mycket stress har jag försökt förbereda så mycket som möjligt, bland annat genom att planera och förbereda maten inför veckan. Jag har gjort en stor lasagne, pannkakor i stora lass, och stekt upp en massa kyckligfileér i tärningar som vi kan variera i det oändliga när hungern slår till.

Imorgon smäller det. Wish me luck!