måndag 4 januari 2016

Årets ord 2016


Det här med nyårslöften känns ganska uttjatat, tycker ni inte det? Sedan några år tillbaka har jag, inspirerad av min äldre syster, istället kört med ett ord som genomgående tema för året. 2012 var ordet "Toppform", 2013 "Våga" och 2014 "Skapa". 2015 föll liksom bort, fast nu i efterhand inser jag att 2015 års ord har varit "Nelly".

Efter lite funderingar har jag landat i ett par (!) ord som ska få genomsyra mitt 2016. Orden är "Uppåt, framåt". Jag har haft ett väldigt spännande 2015 på många plan, främst för mig som resebloggare, men jag känner ändå att det där bara är början. 2016 ska bli året då jag tar för mig mer, visar att jag är någon att räkna med. Främst inom resebloggvärlden, men också på andra plan. Jag får jobba hårt med den kvinnliga egenskapen "... men inte ska väl jag!". Män har en förmåga att ta för sig. Kan de inte något så låtsas de - för det ordnar ju sig i längden. Typ så. Jag menar inte att jag ska låtsas mig fram i världen, men jag måste lära mig att inte dubbel/trippelkolla allt hundra gånger innan jag lämnar i från mig det.

2016 är året där jag ska uppåt (inte viktmässigt tack, har efter många om och men äntligen nått målvikten på 65 kg), framåt. Har ni några årsord? Vore ju hemskt kul att jämföra.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har vare sig ord eller nyårslöften, däremot mål. Ett av dem är också att ta för mig mer, vilket blir en brottningsmatch med den lite mer bekväma och tillbakalutade introverta delen av mig. Det gäller framförallt på resor och att våga utforska mer när jag är ute men också på att säljpitcha det jag är bra på.

Och ärligt talat, hur kan det vara ett problem att berätta för folk hur bra man är? :)

Tycker dina ord låter vettiga. Tuta, kör och lycka till!

Unknown sa...

Inser att det jag skrev om 2016 häromdagen andas ditt "Nelly". Mitt ord lär liksom bli "Meja". Fast.. det känns ju liksom lite mer givet och inte så fokuserat liksom, men jadu. Har du något förslag? :)

FREEDOMtravel sa...

Kul med ord! Nej, jag har varken löften eller ord... men hoppas och tror att det ska bli ett spännande år! :)

Annika/Resfredag sa...

Du har inget att skämmas för Daniel, det är bara att köra. Du är riktigt bra på det du gör. Och tack för pepp!

Lisa, Meja låter som ett utmärkt ord för 2016 - det kommer du långt på...

Helena, det är jag övertygad om att det blir.

webtechcoupons sa...

once i have to say awesome for this lovely post thanks for sharing this.
$1 web hosting

safety vest sa...

Pretty! This was an extremely wonderful post. Many thanks for providing this info.