lördag 28 december 2013

Årets ord 2014

Foto: Monnah

Inspirerad av min storasyster har jag de senaste två åren valt ett specifikt ord att inspireras av under året som ligger framför mig. 2012 var ordet "Toppform", 2013 valde jag "Våga", och 2014 blir ordet... "SKAPA". Jag tänkte länge på olika förslag till ord, men "skapa" växte sig verkligen på mig. Så, hur tänker jag?

De senaste 2 åren har jag fokuserat mycket på min kropp och träning. Jag har utmanat mig själv genom att bland annat sätta tidsmål på milen och satsat på att fullgöra en Tjejklassiker. Jag har slukat träningsbloggar, googlat, tittat på träningsinstruktionsvideor och studerat böcker om träning. Och vet ni? Jag är så stolt över mig själv! Men nu behöver jag också fokusera på delar i mitt liv som hamnat lite i skymundan. Träningen kommer jag definitivt att fortsätta med, det är numera ett av mina största intressen (och ordet skapa kan jag dessutom fortfarande använda i träningssammanhang, jag vill till exempel skapa massor av muskler!). Men det finns ju andra saker i livet också. Jag vill till exempel skapa musik igen! Gitarren står här hemma i ett hörn och sneglar ilsket på mig, försummad som den är. Fotografier vill jag också skapa, jag har hittills bara skrapat på ytan i fotokonstens värld.

Ordet skapa vill jag även använda i många andra sammanhang under 2014, som i att skapa relationer, skapa god mat, skapa texter (utvecklas i mitt skrivande) och ja, viktigast av allt - moderskap(and)et. Det finns alltid behov av att jobba för att bli en bättre mamma.

Ni ser ju. Det finns otaliga områden för mig att skapa loss under, jag ska göra 2014 till skapandets år! Jag hoppas att ni följer med mig på vägen.  Har ni valt ett ord, och i så fall vilket?

8 kommentarer:

Louise sa...

Me like!!

Annika/Resfredag sa...

Eller hur Louise! Tänkte att det var ett ord du skulle gilla. :)

Den medelålderskvinnan sa...

Ett kanonord! Du är så galet grym Fru M! Du är min idol! Smällpuss på dig!

Annika/Resfredag sa...

Tack Fru H. Och jag älskar ditt ord. 2014 är vårt år! Puss

Charlotta sa...

Älskar! det blir ett bra år igen!

Isa sa...

På riktigt.. din blogg... det pratar direkt till mig :)
Har ett rätt liknande år som du bakom mig vad gäller träningen och funderar just nu på 2014. Av all hast anmälde jag mig till tjejvasan men känner att jag har så mycket mer som vill ha min tid. Som min sång och pianot.. läsa språk .. resa.. Samtidigt som träningen nu blivit en naturlig del av livet och kommer att hänga med mig. Måste säga att det är skönt befriande med någon så klok som du! Som våga visa att man kan lägga fokus i olika saker och hela tiden ta med sig det bästa. Läser gladeligen vidare din blogg och funderar på ett egen 2014 ord! kram!

Monica sa...

Härligt! Jag hade skapa för några år sedan, men det var innan jag hade satt upp rutiner för vad jag ville göra med ordet. Idag är skapandet för mig som träningen för dig. Det är en naturlig del av mitt liv, men jag hoppas kunna nå (reach) nya skapandemål också! Kram.

Annika/Resfredag sa...

Isa, du anar inte vad glad jag blir över dina ord. Vad kul att du tänker i samma banor!
Monnah, du är skapandets mästarinna! Kram!