fredag 27 december 2013

Resfredag: Fem julklappar för globetrottern

Julklapparna jag fick i år gick i resandets tecken, det bådar gott inför 2014! För övrigt funderar jag på att ansöka om tjänsten som en av jultomtens nissar. Tänk att få åka jorden runt under julhelgerna för att dela ut paket. Jag har svårt att tänka mig ett roligare jobb!


1. Jordglob med lampa. Jag har velat ha en "riktig" jordglob hur länge som helst. Denna skönhet är inköpt på Lidl (säg en sak man inte kan köpa på Lidl!) till hela familjen. Just nu spanar vi in Teneriffa extra noga, om två veckor är vi där och lapar välbehövlig sol.


2. Fantastiska platser - Upptäck världens förtrollade platser Boken, som jag fick av min mamma, innehåller fängslande foton på fjärran länder och storslagna underverk. Jag drömde mig bort till avsnittet om Petra i Jordanien, en förtrollad plats som coola Lisa och hennes familj nyss fick uppleva på riktigt.


3. Allt om resor hittade jag i julstrumpan, och fastnade för reportagen om Maldiverna och Sydafrika. Maldiverna håller många överst på listan över "drömresan". Och visst, jag skulle inte tacka nej till en resa dit, även om det inte ligger överst på min egen lista. Paradisstränder har jag sett många, många. Om någon bad mig välja drömresan just exakt här och nu skulle jag istället svara Eldslandet/Patagonien i kombination med Antarktis. (Men det är en annan historia.)


4. Scratch Map - en skrapkarta där man likt en trisslott kan skrapa fram de länder man har besökt. Den här kartan (tack lillebror!) har jag stått och fingrat på otaliga gånger i diverse butiker. Nu ska här skrapas!


5. Och sist, men absolut inte minst, min bästa julklapp någonsin = en betald plats på Vagabonds reseskrivarkurs senare i vår. Jag älskar att resa, fota och skriva - och ser verkligen fram emot att lära mig mer om publicerandet av en reseskildring.

Nu ser jag fram emot ett spännande 2014, då jag hoppas få uppleva många nya platser. H.C. Andersson sa det så bra: "Att resa är att leva". Gott nytt resår!

9 kommentarer:

Sara.P sa...

Fina (mottagaranpassade) presenter! Den där skrivkursen behöver du ju inte. Men den kommer bli sjukt rolig för dig! Kram

Sara.P sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara.P sa...

Ooops, råkade upprepa mig 😜

Annika/Resfredag sa...

Sara, ju fler kommentarer desto roligare! :)

Louise sa...

Mitt i prick! Åh så kul!

Unknown sa...

qihang0605ray ban uk
coach outlet
burberry outlet
kate spade handbags
kate spade outlet
air max 95
ralph lauren
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
nike air max
burberry sale
oakley sunglasses
toms outlet
ralph lauren uk
tory burch shoes
gucci outlet online
coach outlet online
ray ban outlet
ray ban sunglasses
burberry scarf
michael kors
chanel bags
coach outlet store online
air max 90
pandora jewelry
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
true religion
q

Unknown sa...

hermes bags
cheap jordan shoes
montblanc pen
nike roshe run flyknit
reebok classics
adidas yeezy boost 350 v2
nike air force 1 high
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags
mcm bags
2017.3.2chenlixiang

Unknown sa...

ugg outlet
oklahoma city thunder jerseys
omega watches
nike blazer pas cher
ralph lauren
cheap basketball shoes
mont blanc pens
pittsburgh steelers jersey
salvatore ferragamo
cheap nike shoes sale

qqq sa...

cat shoes
coach factory outlet
birkenstock outlet
polo ralph lauren
nmd adidas
adidas shoes
nike outlet
ralph lauren outlet170714yueqin
rolex watches
red bottoms shoes
170714yueqin