onsdag 17 december 2014

Pepparkakscheesecake



Om jag hade fått välja en enda dessert till julbordet hade det varit en pepparkakscheesecake med varmrörda hallon. Say no more.

Pepparkakscheesecake

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pepparkakor
Gör så här:
1. Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret. Blanda i philadelphiaosten.
2. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
3. Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
4. Krossa pepparkakorna och lägg i en botten av en rund form med löstagbar botten.
5. Häll i smeten och strö i resten av pepparkakssmulorna ovanpå. (Dekorera ev. med hela pepparkakor.)
6. Ställ in i frysen 7-8 timmar. Ta ut kakan 15-30 min i rumstemperatur före servering.

Serveras med fördel till varmrörda hallon.

3 kommentarer:

pilla sa...

Wow, en desert too die for! Måste säga att du verkligen blivit huslig på senaste.

Monnah sa...

Det här får jag nog göra i jul när vi ändå svullar så att knapparna ryker ur byxorna (true sad story). Puss!

Aniika sa...

Haha Pilla, jag förvånas faktiskt själv över mina skills i köket. Det beror mest på att jag har tid att greja med sånt här nu när jag är föräldraledig. Snart ska jag komma igång med träningen också, det är väääääldigt få träningsinlägg nuförtiden... :)

Monnah, do it! Ät, drick och var glad, eller hur var det nu?