tisdag 16 december 2014

Britney Spears och hennes näsa

Skärmdump från mitt Instagramkonto.

... eller vems näsa är det egentligen? För inte sjutton såg hennes näsa ut så där när hon slog igenom, den goda Brittan. Retuschering eller operation? Både och förmodligen. Det här med plastikoperationer alltså. Det är en märklig företeelse. För någonstans har ju vi människor alltid strävat efter att vara snyggare än vad vi är "au naturel". Det är knappast något nytt. Men det tar nya höjder hela tiden. Plastikoperationer, botox och andra skönhetsingrepp verkar idag ha förflyttats från kändisbubblan till att även vara en del av "vanliga" människors vardag. I går expedierades jag av en tjej i en klädaffär som såg ut som en parodi på sig själv. Stoooora läppar, ännu större tuttar, extensions, fransförlängning från månen och tillbaka, och absolut botox. Alltså, varför?

Men visst, jag är absolut inte opåverkad av idealen själv. Min uppfattning om "ingrepp" har ändrats radikalt bara de senaste åren. Från att ha varit totalt anti slås jag då och då av tanken på att "återställa" BH-innehållet någon gång. Och jag inser ju att jag har blivit hjärntvättad (?) av min omgivning. Varje dag, lite i sänder, påverkas vi av media/tv/tidningar - och till slut står vi där med en uppfattning som är vems? Min? Jag vet faktiskt inte längre. För det här med åldrande är ju faktiskt något högst naturligt. Jag inser ju rent logiskt det orimliga i att nu, tre ammande barn senare, vilja ha samma utseende på brösten som när jag var 19 år. Och vad skulle det ge för signaler till mina döttrar? "Mamma är inte nöjd, men det fixar jag till. Allt går att fixa med lite pengar... Jag kommer att bli JÄTTELYCKLIG av ett par nya tuttisar." Nja, kanske inte.

Hur tänker ni? Har ni ändrat uppfattning genom åren, eller står ni fast i er övertygelse - vilken den nu må vara?

7 kommentarer:

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Men så himla sant. Det är så hemskt. Men hur ska man kunna värja sig? Hur ska våra döttrar kunna värja sig?
Sådana tankar gör mig mörkrädd.

Jag flyter än så länge med åldern utan större ångest - men jag kan inte garantera att det alltid kommer vara så. Fast jag hoppas det.

Louise sa...

haha va hände där? Hon ser ut som Heidi Klum mer än sig själv tycker jag.

Monica sa...

Jag står fastare än någonsin i min övertygelse trots att jag bor i LaLaLand med väldigt mycket fix och trix. Kanske just därför. Jag har ärvt fars släkts rynkor, men jag ska skratta mer och låta dem visa glädje istället för bekymmer. :D

Annika - drömmen om 11 barn sa...

Hej

Jag har en tävling i min blogg nu, i samarbete med underbara Beach House Company. Tävlingen avslutas imorgon kl 13! http://blogg.alltforforaldrar.se/drommenom11barn/2014/12/14/julkalendertavling-14-december-3-advent/

Vinstvärde 749kr/vinnare, tre vinnare i samma tävling!

Kommer nya tävlingar VARJE DAG nu :)

Annika/Resfredag sa...

Lisa, mörkrädd är ett bra ord...
Louise, eller hur? Och ser inte huvudet pyttelitet ut i proportion?
Monnah, bra inställning!

pilla sa...

Nej, det kan knappast vara Brittans original näsa. Helt ärligt bryr jag mig inte om folk fixar sig med silikon, botox eller andra ingrepp. Mår man bra av det så fine men som sagt synd att samhället utvecklats så att många gör div. fix och trix för att passa in i snygghetsmallen. Om jag själv skulle kunna tänka mig att lägga mig under skönhetskniven? nej, kommer inte på frågan men vem vet om 10-15 år?!

Annika/Resfredag sa...

Ja Pilla, som du säger - så länge man mår bra av det. Tänker dock att vi inte får glömma bort att man kan må bra av att INTE göra det också! :)