torsdag 18 december 2014

Jul i hufvudstadenIngen i Stockholm har väl missat de upplysta älgarna vid Sergelrondellen
 som har upptagit mitt Instagramflöde under i stort sett hela december.

Hörrni, det närmar sig julafton! Jag hade i och för sig mer julkänsla i förra veckan under vår julrunda i Stockholm än vad jag har nu, omgiven av tvättberg och packningslistor inför Sälen... Men det blir nog bra i slutändan. I går bakade jag pepparkakor med barnen, så helt ojulig är jag inte ändå.

I morse var jag nära att missa tiden på BVC igen. Jag var helt övertygad om att jag hade tid klockan 13, men efter en snabb titt i kalendern (ja, jag kör fortfarande på en fysisk sådan - kan vara sista året jag gör det dock, eftersom de uppenbarligen inte ger mig påminnelser) insåg jag att vi skulle vara där klockan 11. Från morgonrock till påklädd på två minuter, och vi hann på håret. Så kan det gå!

Nu ska jag slå in de sista julklapparna, en radiostyrd bil till Julia (eftersom Sebbe får en kommer hon garanterat att vilja ha en likadan!) och paket till Julias pedagoger. Hon har botaniserat i Willys hyllor helt själv - och valde till slut varsin tidning, en påse Marabou Mix, Maoamkolor, nötkräm och Kick. Jag föreslog att vi skulle äta upp varsin Kick på vägen hem från affären, men då tittade hon på mig med allvarliga ögon och sa att "de ska ju fröknarna få i julklapp". Oj vad hon måste älska dem som motstår frestelsen, och det högst legitima erbjudandet från mamma, att äta upp en av julgåvorna själv! (Ni som känner Jullan aka godisråttan förstår vad jag menar.)

1 kommentar:

Monica sa...

Oj, det hade jag inte trott om Jullan! Puss på er och lycka till i berget med packning.