tisdag 9 december 2014

Att bila i USADet här med att bila i USA verkar vara en dröm för många! I morgon bitti åker min storebror och hans familj (fru och fyra söner, varav den minsta är 5 år) till Florida och ska cruisa runt på en roadtrip bland palmer, alligatorer och nöjesparker. Jag vågar ta mig friheten att säga att de blev inspirerade av min och Tobias roadtrip i västra USA i somras. Vi hade då två barn, och ett tredje på väg, och hade en helt fantastisk upplevelse tillsammans under våra otaliga mil på de amerikanska vägarna.

Många tycks vilja vänta tills barnen blir äldre innan de vågar sig ut på vägarna i ett främmande land, och det kan vara klokt. Vår minsting skulle fylla 4 år och vi visste ungefär vad vi kunde förvänta oss av henne. Eftersom jag och Tobias har våra familjer i Blekinge respektive Göteborg har vi suttit otaliga timmar i bilen under åren, så barnen hade redan ganska mycket bilvana. Vi såg dock till att alltid ha god marginal under vår bilresa. Vi undvek att sätta en fast rutt med tidsmål, vilket lätt hade kunnat leda till stress och irritation. Hotellen bokade vi istället efterhand, ofta samma dag, då vi visste på ett ungefär hur dagsformen på barnen var. Visst blev de lite otåliga ibland, men då tog vi en paus innan vi körde vidare. Är barnen okej med att titta/spela på surfplattor kan det såklart vara ett alternativ, men eftersom det gör våra små åksjuka var det aldrig ett alternativ för oss. De underhöll sig istället med små figurer, sånger, lekar och fika (såklart, Julia var ju med!). Vi rankar den här resan som en av de absolut bästa vi har gjort och satsar absolut på att göra något liknande framöver, fast då med en annan resrutt.

Inlägget är skrivet i samarbete med bildelar24.com.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för inspiration och tips. Utan gps hade vi varit rejält vilse, tack för lånet.

Annika/Resfredag sa...

De nada! Vore jobbigt om ni hade kört runt i blindo, kanske hade ni hamnat i Alaska till slut... (Inte helt fel ändå.) Fortsätt skicka bilder, det är så kul att hänga med på er drömresa!
Hälsa gänget!

thysaez sa...

h6r42e9k95 p2m25m6y15 i3k33c8l21 i8c77b0m63 k0a16z9r00 d8n84t0k09