tisdag 8 april 2014

En tisdag med extra allt

Extra allt, i form av extra regn, extra trött mor + dotter på morgonkvisten, och extra mycket möten.

Jag och Julia kommer inte jättebra överens när jag kör morgonpasset, milt uttryck. Jag hämtar mycket hellre än lämnar på förskolan, vår dotters morgonhumör undviker jag gärna om jag kan. Tobias har mycket bättre tålamod än mig - och i morse blev han räddaren i nöden. Igen. Jag hade jättebråttom iväg till ett "viktigt" möte (finns det oviktiga?) och var nog allmänt stressad redan från start. De trehundrafemtioelva obligatoriska klädbytena som fröken Julia skulle hinna med klarade Tobias med bravur, allt medan jag stod och hyperventilerade. Dessutom tog han sig tid att skjutsa mig till tåget (och hämtade mig efter jobbet.) Hjälte.


Den extra tiden gjorde att jag fick tid över att stanna till på Centralen och köpa lyxig Chai latte. Jobbdagen gick sedan i ett, med ett avbrott för den efterlängtade...


... klippningen! Fast alltså. Let´s Deal - dealar i all ära, men just den här frisören hade nog missat hela grejen. Tanken med Let´s Deal är väl ändå att utöka sin kundkrets? Göra ett bra jobb, så kunden kommer tillbaka. Vara trevlig, bjuda lite på sig själv? En kollega sa strax innan jag gick "åh vad skönt för dig att bli ompysslad hos frisören, det är du värd!!" Eh. Tydligen inte. Det jag gick igenom var snarare någon typ av tortyrgenomgång. Frisören slet och drog i mitt hår. Jag är inte håröm i vanliga fall, fast AJ! Jaja, klippt blev jag i alla fall. Och slingad. På bilden blev det ju jättebra, en sån där kall, blond färg som jag ville ha (typ Jennie Hammar). Fast i verkligheten ser det betydligt gulare ut. Hm.


Även kvällen avslutades med en sväng på Centralen, med mellanlandning på Pocketshop, efter ett seminarium norr om stan. I vanliga fall jobbar jag på Stora Essingen, och har inte tillgång till flashiga caféhak och bokaffärer. Tur för mig. Jag hade blivit ruinerad!

Note to self. Läs inte "En man som heter Ove" i offentliga miljöer. Jag satt och storgrät hela vägen hem till Stuvsta. Tack för tipset Storebror!

2 kommentarer:

Monica sa...

Du blev i alla fall väldigt snygg i håret (trots tortyren) och Ove skulle jag läsa "in public" igen och igen och igen om det var det enda alternativet. Kram!

Anonym sa...

Varsågod!/P