måndag 7 april 2014

Sommarlängtan

Smålands skogar augusti 2007.

Jag är väl inte den enda som febrilt bläddrar i kalendern just nu. April och maj bjuder på många roliga luckor som kan fyllas med annat än jobb. Dessutom nalkas sommarsemester, äntligen!. Någon kanothajk lär det inte bli i år, sånt får vänta till barnen blir lite äldre. Däremot ser vi fram emot långa härliga dagar på Orust och i Karlskrona. Och ja, Nynäshamn då. Det är ju ändå dit flyttlasset går om drygt en vecka.

Flytt. Just det. Snart har vi inte fler saker att skylla på för att undvika Den Stora Packningen. Vi har börjat, det har vi. Men som det ser ut nu sparar vi det mesta till i helgen. Oj vad effektiva vi ska vara!

I övrigt flyter det mesta på, det är fullt ös. Dagen har bjudit på både det ena och andra, här kommer några smakprov:

- Klipptiden jag har inbokad imorgon kommer ungefär 4 månader för sent. Mitt hår har sällan varit i större behov av en makeover än nu.
- Morfars konstnärsgener hoppade över mig, inget snack om den saken. Julia bad mig rita en häst ikväll, och blev jätteirriterad över slutresultatet: -"Men mamma, varför gjorde du en ÅSNA!?"
- Ett förvirrat flyttkaos gjorde att Tobias lyckades missta min efterlängtade H&M-påse med nya byxor (tack svärmor) för en skräppåse, och fyllde den med diverse snabbmatsrester. Jag blev medskyldig i allra högsta grad eftersom jag bar ut soporna (inklusive byxor). Tur att jag är en skicklig sopletare! Någon timme senare, när byxmysteriet var löst, lyckades jag gräva upp påsen från sopkärlet.
- För att spinna vidare på snabbmatskonceptet. Det finns inga ursäkter. Vår mathållning just nu är under all kritik. Hoppas inte att min Paleoguru till syster åtalar mig för olaga mathållning.
- Alla borde gå Vagabonds reseskrivarkurs som jag hade lyckan att få delta i denna helgen. Jag är så nöjd!

Slut på rapport.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Komm her! Hier ist es schon lange (fast) sommerwarm ( :

Kate sa...

skoj med flytt men mindre kul att spoliera ;)

Usch ja..maten. Jag vet inte hur många kilon jag gått ner här, alldeles för många iaf, finner inte mycket att äta för min smak. :( mycket skräpmat i form av chips blir det för att mätta mellan målen ibland. Allt mellanmål hår verkar va onyttigt. ;)

Här är regn just nu och temperaturen har sänkts något, härligt!

Annika/Resfredag sa...

Therese, själv älskade jag thaimaten. Men ja, går ner i vikt gör man - i mitt fall bara en positiv effekt! :)

Jette, gerne! Hier regnet es 24/7...

Freedomtravel sa...

Det bästa med våren är ju alla ledigheter! Även om vi den här våren nog kommer ägna mycket tid åt båtrenovering... Hoppas på att få höra med om reseskrivarkursen!