söndag 8 december 2013

Lussekattspremiär!

I går var det alltså äntligen dags. Bortsett från hemkunskapen i åttonde klass har jag aldrig, nope aldrig, bakat lussekatter. Jag bakar överhuvudtaget ytterst sällan. Äter bakverk gör jag både ofta och gärna, men baka? Nej, det sköter andra betydligt bättre än jag. Med lucia som kommer närmare och närmare hade jag till slut inga ursäkter kvar. Förra årets variant med lussekatter mix från Kungsörnen var ingen hit...

Efter rekommendation från storasyster aka baking queen gav jag mig på Arlas recept på lussebullar med Kesella. Oslagbara! Jag fick dessutom ett träningspass på köpet när jag knådade degen. (Någon lyxig Kitchen Aid finns av naturliga skäl inte i det här hemmet.)

Hur resultatet blev? Jodå, supergoda om jag får säga det själv. Skräcken över att baka med jäst är härmed long gone. Än finns det hopp för Bak-Annika & hennes hjälpredor.

5 kommentarer:

pilla sa...

De blev ju superfina ju! Själv bakar jag hellre än äter :)

Clara sa...

Åh detta inlägg blev bak-terapi för en rädd som jag :)

Annika/Resfredag sa...

Clara, bara att sätta igång. Klarar jag det så... Det kan ha varit första gången i mitt liv jag köpte jäst. Märkligt.

Annika/Resfredag sa...

Tack Pilla! Jag äter helst... :)

Anonym sa...

mt1128
ralph lauren outlet online
kate spade outlet
coach outlet
moncler jackets
louis vuitton outlet online
discount oakley sunglasses
louis vuitton outlet
cheap jordans
kate spade outlet
longchamp bags
mt1128