lördag 7 december 2013

Julgala på Tele2 Arena

De vita julstjärnorna skulle jag gärna ha hemma!

I går kväll skulle Tobias och jag ha varit på date. Restaurang och Julgalan på Tele2 Arena stod på schemat. Superkul! Men ja, så kom vinterkräksjukan på besök från förskolan, och planerna fick justeras en aning. Tobias stannade hemma med barnen och idolfinal, och jag tog med en kompis istället.

Galan skulle börja kl. 21:15. Hela arenagolvet var fullt av företagsjulbordsbesökare, som hade snapsat både en och två gånger för mycket. Dogge gjorde en blek insats som konferencier. Jag klandrar honom inte, det kan inte vara lätt att tvingas köra en julsångstävling med fulla julbordsfirare på scen. Jill Johnsson rev av tre låtar, men ljudet var katastrofalt dåligt. Vi hade dessutom platser låååångt bak och kunde liksom ana något som skulle kunna vara Jill framme på scen. Någonstans runt kl 22 började jag skämmas för att jag hade lurat med min kompis på juljippo aka fylleslag.

Men det tog sig. Darin körde till slut igång, rejält försenad, och sedan följde nummer av artister som Pauline, Brolle, Andreas Johnson, Agnes, Lasse Berghagen och Titiyo. Artisterna gjorde säkert sitt bästa, hela upplevelsen kändes dock ganska blek. Julgala not so much. Höjdpunkten alla kategorier var när Timbuktu kom in och fullkomligt tog över showen. "Resten av ditt liv" i reggaestuk gjorde mig glad inifrån och ut, och sedan kom "Flickan och Kråkan" som grädde på moset. Tack Timbuktu - du räddade upp hela Julgalan!

På natten åkte jag för övrigt kommunalt hem. Väntade på tunnelbanan vid Globen, när en samling hormonstinna småkillar började mucka. Det urartade och plötsligt kom poliser och väktare springande från alla håll, hur många som helst! Jag steg tacksamt på t-banan åt andra hållet med pulsen i 180, och konstaterade att jag börjar bli för gammal för att ränna ute på nätterna...

Edit. Jag var tydligen inte den enda som var besviken. Här skriver Aftonbladet mer om den så kallade "färgsprakande showen" och "en riktig helkväll från ankomst till hemgång" (?!).

2 kommentarer:

Monica sa...

Buuu! Tur att det slutade bra i alla fall. Sällskapet var väl trevligt i alla fall? :)

Annika/Resfredag sa...

Ja, sällskapet var 10+.