tisdag 17 december 2013

Ätmånad. Eller?

Julias bidrag till pepparkaksplåten.

Jag önskar jag kunde säga att mitt sockersug har gått över. Fast. Sanningen är den att det är värre än någonsin. Under hösten har jag ätit Paleoinspirerad mat och mått hur bra som helst. Inga problem att äta gott och nyttigt på vardagarna, och lite mer festligt under helgen.

Men sedan blev november december och därmed gjorde även sockerfrossan sitt intåg och slog till med full kraft. Julbak varvas med avslutningsfikor, julmys, julbord och... Ja, ni vet ju. Ingen tvingar mig att äta skumtomtar och pepparkaksdeg, men jag kan liksom inte stå emot. December är och har alltid varit en ätmånad i min värld, punkt slut. Eller? Måste det verkligen vara så? Har jag kanske skapat egna förväntningar och föreställningar om vad "julmys" (= äta) egentligen innebär? Hur tänker ni?

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Lite mer ätande blir det nog för min del också (kolla bara vår blogg de senaste två dagarna, haha). Fast jag förknippar nog julen mer med ANNAN mat än med MER mat. Som tur är så är jag inte så vansinnigt förtjust i sötsaker. Fast jag är å andra sidan ganska svag för annat, som goda ostar och sånt... ;)

Annika/Resfredag sa...

Och jag är ingen ost-fantast. Jaja, kanske är summan av alla laster konstant!? :)

Monica sa...

Här FINNS det inga skumtomtar. :( Men det finns pepparkaksdeg och lussekatter och leverpastejmackor, så jag kan tala om att mitt fina paleoliv har åkt helt åt pipsvängen. Hjälp!

Anonym sa...

mt1128
ralph lauren outlet online
kate spade outlet
coach outlet
moncler jackets
louis vuitton outlet online
discount oakley sunglasses
louis vuitton outlet
cheap jordans
kate spade outlet
longchamp bags
mt1128