söndag 13 oktober 2013

Helglycka

Tänk att få skriva att man haft den bästa helgen på länge, och ändå ha en massa roligheter kvar i eftermiddag och i kväll. Bra betyg, for sure.


I fredags fick jag överraskningsbesök på jobbet. Tobias och barnen hade med sig fika och en skvallertidning - de känner mig väl min familj. De skulle vidare till bio på Heron City, och eftersom mer eller mindre hela mitt kontor redan hade tagit helg bestämde jag mig för att göra detsamma. Filmen, Flygplan från Disney, imponerade dock inte alls. I alla fall inte på mig och Julia (som somnade efter en halvtimme). Nej, det kändes som en B-version av "Bilar" -ingen vidare story och allmänt skränig.


Lördagen bjöd på höstmagi i all sin färgglada prakt. Klar, krispig luft med färger som bara hösten kan bjuda på. Jag tog mig till elljusspåret där min syster bodde förut, och kutade två kuperade varv. Underbart, fast jag saknade min syster mer än någonsin. Det är trist att ha henne så långt borta som i USA, det är det verkligen. Hon, som tänker på alla - och som innan helgen satte in en rejäl slant på mitt konto "för att jag skulle köpa en bukett eller något annat till mig själv". Jag tog henne på orden...


... och gjorde lördagkvällen till min egen, i sällskap med min vapendragare tillika kusin. Restaurangen Minami på söder fick besök igen, denna gången gav jag mig på deras kycklingdumplings som var precis hur goda som helst. Kvällen avslutades med ännu ett biobesök, denna gången Before midnight med bl.a. Ethan Hawke. Men, det var dessvärre ingen film som imponerade, i alla fall inte på mig (även om den många gånger var klockren i skildringen kvinnligt/manligt.) Alltså, ska ni gå på bio och står i valet och kvalet - se istället Blue Jasmin. Nu ska jag sluta hänga vid datorn och bege mig ut till hösten. Den blir liksom inte bättre än så här!

1 kommentar:

Mimmi sa...

Åh vad jag blev sugen på sushi nu. Vilken härlig helg du verkar haft! Det gäller att njuta av de lediga stunderna...