lördag 12 oktober 2013

Veckans träning (v. 40) & Internationella flickdagen

Because I am a girl. Förändra världen. Utbilda en flicka!
Jag märker att jag halkar efter lite grand med träningsinläggen. Nåväl, så får det vara ett tag. Målsättningen är fortfarande att få ihop tre pass i veckan, även om träningen kanske inte är i fokus på bloggen just nu. Förra veckan var en bra mix av pass, tre träningsformer som verkligen passar mig:

Tisdag: Qigong (40 min)
Torsdag: Badminton (60 min)
Söndag: Löpning (30 min)

Såg ni förresten att Globen var rosafärgad under gårdagen? Anledningen var Internationella flickdagen som infaller just den 11 oktober. För ett tag sedan sprang jag ju Tjejmilen för Plan Sverige, för flickors rättigheter. I samband med det startade jag och mina vänner en insamling. Vi, tillsammans med ett annat gäng bloggare, fick totalt ihop 33000 kronor som kommer att gå till flickors utbildning i Guatemala. Fint så. Men det finns mer att göra. Hjältarna på Plan Sverige fortsätter att på olika sätt försöka få in pengar för att hjälpa till att utbilda flickor. För 68 öre får en flicka en hel skoltimme - en skoltimme som kan vara med och förändra världen. Klicka här och bidra till insamlingen! (Kampanjen är en del av projektet Because I am a girl.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack Annika!!
Kram, Ulrika på Plan

Annika/Resfredag sa...

tack själv Ulrika, vilket fantastiskt jobb nu gör!