måndag 16 september 2013

Lättlagat en regnig måndag

De senaste två veckorna har jag helt halkat efter med min matlådefabrik här hemma, helgerna har ägnats åt allt annat än matlagning. För att vardagsmaten ska rulla friktionsfritt slukar jag numera alla tips jag kan få på snabblagade, goda maträtter som funkar för hela familjen. Förra veckan fick jag hem några olika varianter från Rydbergs matlagningssåser "Laga klart", med vilka man ska kunna slänga ihop en färdig middag på 15 min.


Tidigare i kväll var jag sådär lagom jättehungrig som man bara kan vara en grå och regnig måndag efter en lång dag på jobbet. Då kändes en minimal insats med 500 gram köttfärs fräst i smör och en påse Chili San Antonio som en genialisk lösning. Smakmässigt blev resultatet absolut godkänt till en vardagsrätt, men det är kanske inget jag serverar som söndagsmiddag. Såsen hade ett alldeles lagom sting av chili, vilket alla i vår familj uppskattar.


Jag valde att servera köttfärsen tillsammans med tacobröd, sallad, tärnad gurka och gräddfil. I morgon kommer vi att äta resterna med spaghetti. Laga Klart finns i fyra olika smaker och passar till fyra olika proteinslag: Chili San Antonio till köttfärs, Dijon och franska örter till fläskfilé, Spansk Pimentón till korv samt Tikka Masala till kyckling - och alla såser tillverkas i Klintehamn på Gotland. Det får bli dagens tips!

2 kommentarer:

anneli sa...

Ser riktigt gott ut!!!

Annika/Resfredag sa...

Ja, det smakade faktiskt nästan ännu bättre i dag Anneli!