söndag 11 augusti 2013

Hälsningar från matlådefabrikenFörra året, ganska exakt vid den här tiden, gick jag också ut hårt genom att producera matlådor i långa rader. Då väntade nytt jobb och nya rutiner. Mycket har hunnit hända på det här året, men någonstans på vägen tappade jag bort den geniala idén med att förbereda kommande veckas mat på söndag kväll. Tre timmar gav jag köket i dag, och kommer på så vis slippa hela "vad-blir-det-till-middag-ingen-aning"- vardagsångestmelodin. Jag hoppas att jag ska kunna hålla fast vid den här vanan framöver - det här är bra grejer! I frysen och kylen väntar nu 25-30 färdiglagade portioner. Vissa av lådorna behöver kompletteras med tillbehör, men grundjobbet är klart. Så, vad gav då dagens tre timmar för resultat? Ungefär det här:

Röd Linssoppa
Köttfärssås + spaghetti
Sweet & sour kyckling + spaghetti
1 kg kycklingfilé, marinerad, ugnsstekt och paketerat i lagom stora portionspåsar
Kokta ägg i kylen
Upptärnad melon i plastburkar

För att underlätta ytterligare skriver jag vad lådorna innehåller på en bit maskeringstejp. Observera att tejpen bör tas bort före lådorna körs i diskmaskinen, annars får man aldrig loss den!

Alltså. Veckans tips. Ut i köket och förbered veckans mat. It´s so worth it! (Påminn mig gärna om ett par måander, när jag står där med en Gorby´s i den ena handen, och en Billy´s i den andra!)

2 kommentarer:

Linda sa...

NU är ju vi utan barn denna vecka så det krävs inte alltför mycket ansträning för att få till matlådorna till mig (mannen har semester ff) men alla såna här små saker som underlättar enormt under vardagarna är så himla välkomna. Vår matkasse börjar levereras först i september så fram till dess blir det storkok på helgerna! ses på torsdag! kram

Annika/Resfredag sa...

Storkok är the thing! Vi har inte varit jättenöjda med matkassarna vi har provat, kanske får ge det ett försök till... Ja, ser fram emot torsdag!