söndag 1 september 2013

Glasstårta och poolhäng


Förra helgen bjöd på äkta sommarvärme. Vi var snabba med att ta tillvara på de där solstrålarna, och fyllde genast upp barnpoolen med varmvatten. För att riktigt krama ut det där sista av den här fantastiska sommaren, firade vi dessutom till det med lyxig efterrätt. Arla hade budat hit en låda som bl.a. innehöll ingredienser till en glasstårta med maräng och jordgubbar. Lätt som en plätt, och hur god som helst! Jag hade annars hört att jordgubbsmjukglassen skulle vara lite för söt, men kombinationen mjukglass, marängbottnar, färska jordgubbar och mandelspån var en fullträff. Både min egen familj, våra gäster, och grannarna fick ta del av festen, och alla gav tummen upp. Här kommer recept från Arla för er som är sugna på lite sommarfeeling:

Ingredienser:
5 dl Arla Köket Mjukglass jordgubb
2 marängbottnar
1/2 l jordgubbar
1/2 dl rostade mandelspån
citronmeliss + myntablad till garnering

Gör så här:
Vispa glassmeten ca 2 minuter. Lägg ihop marängbottnarna i en form med löstagbar kant med hälften av glassmeten emellan och resten ovanpå. Låt stå i frys minst 4 timmar. Ta fram tårtan och ställ i kyl ca 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar, mandelspån och citronmeliss. Ät och njut!


Inga kommentarer: