måndag 6 maj 2013

Böcker jag läser just nu


Att få försvinna in i böckernas magiska värld, det är något av det bästa jag vet. För det mesta har jag två-tre böcker på gång samtidigt, utspridda över huset och i diverse handväskor. I perioder tar jag varje chans jag kan få till att läsa (fråga Tobias...), men när det är stressigt hittar jag ingen ro i kroppen till att ens öppna en tidning.

För tillfället har jag två böcker på gång: den ena är Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar 1. Kärleken", som jag fick i födelsedagspresent. Jag missade tv-serien, men har knappast undgått att beröras av hypen kring detta "mästerverk". Jonas Gardell är en duktig författare, han lyckas nästan undantagslöst med konsten att fånga mitt intresse från första raden. Den andra boken jag läser är en schyst deckare och heter "Andra andningen" - skriven av Sofie Sarenbrant. Boken fick jag mailad till mig av Clara, som verkar veta vad jag gillar: mord, marathon och sommar i Stockholm.

Vanligtvis handlar jag mina böcker via Bokus eller Adlibris, och som alltid när jag nätshoppar går jag via hemsidorna Godhandling eller Sponsorhuset (beroende på om jag känner för att sponsra välgörenhet eller föreningsliv). Och ja, mina fina ord om Godhandling och Sponsorhuset är reklam så att det sjunger om det. Men websidorna är briljanta, och dessutom är det min man och hans bror som står bakom konceptet!

4 kommentarer:

Monica sa...

Jag har en hel hög med böcker som jag TÄNKER läsa. :) Det ska nog bli tid till det med en vacker dag.

Freedomtravel sa...

Visst är det skönt att försvinna in i en bok! Jag har laddat upp med ett gäng inför vår husbilshelg som kommer nu snart. Just nu läser jag "Ön", den är lite speciell... jag tror att jag gillar den! :)

Annika/Resfredag sa...

Monnah, och jag har en massa högar här efter dig. Bara att beta av. Som sagt, en vacker dag...
Helena, ska kolla upp "ön"!

Jennifer - Love and Respect sa...

Jag är väl en av de få som missade "Torka aldrig tårar.." när den gick på tv så jag måste verkligen allra minst läsa boken. Ska genast beställa.
Ha en fin kväll :D