söndag 7 april 2013

En del av en bra frukost?

Foto: Linda
En av mina bekanta bor med sin familj i Frankrike, och postade för ett par veckor sedan den här bilden på Facebook med en stilla undran "om det står så här på Nutella-burkarna i Sverige" också? Enligt fransmännen består en "bra frukost" av två mackor (60 g) med Nutella (30 g), 250 g mellanmjölk (250 ml) och ett glas apelsinjuice (100 ml). Alltså, jag hade ju tänkt att vår familj skulle äta lite mer åt Familjen Kärnfrisk-hållet framöver, men jag kanske får tänka om!? :)

3 kommentarer:

Linda sa...

Mina barn tycker att det är så orättvist att mellanmål i det här huset oftast betyder flingor/müsli (av nyttigare slag) med mjölk/yoghurt, eftersom alla grannbarn verkar äta valfritt antal mackor med nutella, kakor med chokladfyllning och/eller chokladbars typ snickers mm... Även om vi bor i Frankrike blir vi nog aldrig äkta fransoser...

Annika/Resfredag sa...

Åh, det låter ungefär som i Skottland. Jag skulle nog trivas att växa upp i Frankrike som barn.... :)

Sofia - ett bättre du sa...

Ja må tycka att nutella faktiskt kan vara väldigt gott (om än väldigt sött), men om det är en bra frukost... njae inte direkt va. Vid absoluta specialtillfällen säger jag, typ på semestern :).