tisdag 15 januari 2013

"Knärk" knäckebröd

Jaha. Mitt upplägg var att skriva om den ljuvliga doften som sakta spred sig i köket efter att ha skjutsat in en plåt med kanske det godaste knäckebrödet någonsin! Så blev det alltså inte. Istället sitter jag här i oset av en svartbränd plåt med något som tidigare hade tänkt att bli kvällens snacksräddning. Typiskt. Så går det när man sätter in plåten i en ugn på 200 grader istället för 150, och samtidigt försöker rodda en långdragen läggning av barnen.

Nåväl, jag ger er receptet och hoppas att ni lyckas bättre än jag. (Förra omgången blev perfekt, tro det eller ej.) Receptet hittade jag för övrigt i den grymmaste facebookgruppen någonsin: "Lofsans Challenge". Tack M!
Here it goes:

2 dl dinkelmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl rapsolja

Blanda ingredienserna ovan. Häll därefter på 2,5 dl kokhett vatten och rör snabbt ihop degen/smeten. Bre ut på bakplåtspapper (för att underlätta, lägg på ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut, efter tips av Linda), och strö därefter över flingsalt i önskad mängd.

In i ugnen på 150 grader, ca 1-1,5 timme beroende på ugn.

Nej, det blev visst ingen påfyllning i knäckebrödsburken i kväll heller...

2 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

älskar hemmagjort fröknäcke! måste prova ditt recept! Tack för tipset!

Anonym sa...

Tack för receptet, här ska det bakas / MO