måndag 14 januari 2013

Förra veckans träning (v. 2)

Det bästa med att åka längdskidor? Att dricka blåbärssoppa förstås!
Det är drygt fem och en halv vecka kvar till Tjejvasan. Ni förstår kanske att jag börjar känna mig lite lätt svettig vid tanken på att det närmar sig. Förra veckan bokade vi buss ToR Mora, och ett par veckor innan blev det klart var vi ska bo (tack för tipset Linda). Det betyder att de praktiska bitarna är lösta. Nu återstår själva skidåkningen. Efter teknikträningen förra söndagen kändes det hopplöst. Efter det har jag varit ute tre gånger i spåret, och jag börjar tycka att det här med längdskidor är lite småkul. Med betoning på lite.

Huvudsaken är i alla fall att jag äntligen är frisk. Det firade jag med träning 6 av 7 dagar förra veckan. Jag har ju en del att ta igen om vi säger så.

Måndag: Cykla 30 min (ca 10 km)
Tisdag: Styrka, hemmapass 30 min. 8 x 3 övningar á la Lofsan. 3 x pulshöjare mellan varje varv. Avsluta med plankan.
Onsdag: Vila
Torsdag: Zumba på Sats Heron City. (Det var... intressant. Kanske inte riktigt min grej. I slutet skulle vi alla stå och hålla varandra i händerna och dansa. Eh, jag som precis hade blivit frisk? Efter att motvilligt ha hållit zumbasvettiga händer några sekunder smet jag ut, för att i stället köra 10 minuter i roddmaskinen. Bacillskräck, jag? Absolut!)
Fredag: Längdskidor Ågesta, 4 km
Lördag: Längdskidor Rudan, 8 km
Söndag: Powerwalk med ett styck barn i pulkan under 30 min plus cykla 25 min (8,9 km)

Den nya veckan kickade jag i gång med 9 (!) km längdskidor. Resten av veckan blir full fokus på jobb och barn, förhoppningsvis ska jag hinna med några hemmapass med cykling och styrka också. Träna på hörrni! Passa på medan ni har tid och är friska på en och samma gång!

4 kommentarer:

Louise sa...

Du menar väl vecka 1? ;) Grymt jobbat! heja heja! så skönt när man är frisk och kan ta i.

Annika/Resfredag sa...

Menar kalenderveckor... Vecka 1 blev det bara ett ynka pass, så fanns liksom ingen mening att utveckla det som ett eget inlägg om den veckans träning. :(

Nu däremot, nu finns ingen återvändo!

Louise sa...

i min kalender började året förra veckan. konstigt... ;)

Annika/Resfredag sa...

Verkligen Louise! Haha!