torsdag 3 januari 2013

Hej då julen!


Jag börjar ladda inför att packa ner julen här hemma, men än har jag inte samlat tillräckligt mycket energi. Skyller på förkylningen, men kanske har jag bara fastnat i semesterlunken? Får istället bjuda på några fler julbilder från vår fina jul i Skottland.


Julaftonsmorgon började med länsning av våra obligatoriska julstrumpor, som såklart hade fått följa med oss från Sverige för att fira skotsk jul.


Det var en lång väntan på tomten. Sanningen är att han inte kom alls, utan istället hade lämnat julklapparna under granen. De skotska kusinerna är tydligen livrädda för tomten, så han fick snällt hålla sig utom synhåll.


Kusinen Maya och Sebbe inväntar julmaten...


... som var väl värd att vänta på. På julafton serverades en variant på svenskt julbord, medan juldagen bjöd på skotsk julmat enligt bilden ovan. Hur gott som helst, och kul med lite variation. Som tur var slapp vi den traditionella skotska rätten "haggis"; en maträtt bestående av lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor. (Fast jag har faktiskt provat en gång.)

Julmat lockar för övrigt inte alls så här på nyåret. Nu är jag istället sugen på fräscha sallader och nyttiga fruktsmoothies. Hej då julen!

4 kommentarer:

Fröken M sa...

Det är mysigt att ta fram julen, men det är nästan lika skönt att "städa" undan den igen !! Här rök den i samband med C´s lilla "projekt" igår, men jag ser å andra sidan fram emot att fylla vårt hem med tulpaner istället :)

Annika/Resfredag sa...

Ja, längtar efter färgglada fång med tulpaner! De känns som ett löfte om våren...

LinaTriathlet sa...

Jag längtar efter våren och barmark så jag kan ta ut min tempohoj!:)

Annika/Resfredag sa...

Låter underbart Lina! Tempohoj, en sån skulle man ha.