fredag 25 januari 2013

Årets fattigaste dag och bokrelease.

I tidningarna i går pratades det om "Sveriges fattigaste dag". Alltså den 24 januari - dagen före Den Efterlängtade Januarilönen. Merparten av den svenska befolkningen hade förmodligen en ganska tom plånbok efter en julmånad full av utgifter. Själv har jag alltid försökt ha en välplanerad ekonomi, och sett till att inte göra av med mer pengar än de jag har. Under studietiden var det många vänner som brände hela sitt studielån de första veckorna - sista veckan/veckorna var det nudlar och tiggarsamtal till föräldrarna som gällde. Och jag? Jag brände också pengar, såklart, men mest på resor. Och så jobbade jag extra. Jag såg också alltid till att ha en reservbudget undansparad om något skulle hända.

Innan vi gjorde vår långresa till Thailand sparade vi länge och väl. (Vi var nyligen med i en artikel i Expressen om just den biten, återkommer om det.) Kläder och prylar fick stå tillbaka till förmån för vaccinkostnader, biljetter och andra nödvändigheter. Min garderob har med andra ord inte blivit uppdaterad på evigheter.

Hm, ni kanske undrar vart jag vill komma med det här inlägget? Tja, jo, jag får kalla det mitt försvarstal. I går var jag inne i stan på möten. Satt på tåget och tänkte att "det enda jag inte får glömma är att köpa tops". Många och långa timmar senare kom jag hem fullpackad med diverse shoppingpåsar. (Glömde visst topsen ändå.) Halva priset på MQ, och tjejkväll med 20 procents rabatt på längdsortimentet på Alewalds. Bästa inköpet på hela dagen var ändå Terese Alvéns bok "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild", som jag fick signerad och allt av författarinnan i egen hög person. Mellan alla shoppingturer hade nämligen jag lyckan att få gå på hennes bokrelease. Det var för övrigt hennes bok som fick min efterlängtade boklust att komma tillbaka. Tack Terese, både för boken och för en finfin releasefest. Dina ord är viktiga, och alla bör läsa dem för att förstå mer om den fruktansvärda sjukdom som kallas aneroxia. (Boken finns billigast på cdon.com. Glöm inte att gå via godhandling.se, så får den välgörenhetsorganisation du väljer också glädje av ditt köp.)

Vit t-shirt från Gina Tricot. 79 kr - som hittat!

2 kommentarer:

Monica sa...

Uuuuh! Värsta fjårtiskortet! Jag dööööör! (Fin tröja och fantastisk syster.) ;)

Annika/Resfredag sa...

Iiiiih, gillar du tröjan? Guuuuu, vad glaaaad jag blir! :) :) :) 14 it is.