tisdag 18 december 2012

Att längta efter Fazer Blogger Boot Camp 2013!

Jag håller på att göra ett "träningsårsbokslut" för 2012. Förra året vid denna tiden bestämde jag mig för att mitt ledord för 2012 skulle bli "Toppform". Jag skulle satsa på mig själv, och på min kropp. Under slutet av 2011 bodde jag i Thailand, och gick med i Lofsans tioveckorschallenge på Facebook. Där blev jag inspirerad till att äntligen ta tag i löpningen. Jag bodde en minut från stranden, och hade alla förutsättningar i hela världen att springa. Barfotalöpning, på en strand. Med ljuvliga solnedgångar och friska vindar från Andamanhavet. Det gjorde mig lycklig ända in i själen. Löpningen varvade jag med att simma i poolen, och jobba som instruktör för "Aqua Aerobics" två gånger i veckan.

När vi landade i Sverige i slutet av april fortsatte uppladdningen, med sikte på Tjejmilen. Under sommaren började jag mer aktivt följa träningsbloggarna, Spark i baken, Upp&hoppa och Lofsan, där jag hittade råd, inspiration och motivation. Genom bloggandet och Lofsans facebookchallenge lärde jag även känna fler inspirerande träningsförebilder, som LindaLisa och Clara. Tuffa tjejer med höga träningsambitioner och dessutom hur trevliga som helst.

Själv kämpade jag vidare med mina tre pass i veckan. På Tjejmilen lyckades jag i hällande regn ÄNTLIGEN uppfylla mitt mål om att springa milen under timmen, närmare bestämt 56:50. Lagom till att jag hade återhämtat mig från Tjejmilen vann jag en startplats i Lidingöloppet 15 km inne hos Sofy på Upp&hoppa. Och jo, det blev faktiskt startskottet för Tjejklassikern. Nu är jag anmäld till både Tjejvasan, Tjejvättern och Vansbrosimmet. Galet, och alldeles, alldeles underbart.

Med allt det här i ryggen kändes det självklart för mig att snabbt som attan norpa en av de eftertraktade platserna på Sveriges största träningsevent för bloggare: Fazer Blogger Boot Camp. En riktigt fin födelsedagspresent till mig själv. På träningseventet kommer alla mina träningsförebilder att vara samlade, de där tjejerna som jag hämtar kraft ifrån. Det jag ser allra mest fram emot är att känna peppen och inspirationen, på plats. På riktigt! Visst är cyberspace fantastiskt, men ännu mer fantastiskt är det att kunna få träffa de där träningsförebilderna alldeles livs levande. Tillsammans är vi starka, kan pusha, peppa och inspirera varandra. Oj så jag längtar!

Bild från FBBC:s facebooksida.

6 kommentarer:

Monica sa...

Tänk vad duktig du är!!! Du är MIN förebild!!!

Life of Lisa sa...

Otroligt härligt inlägg!
Vad kropp och tanke kan göra va?!

Och precis som du inspireras jag också av både "proffsen" och de träningsglada och duktiga amatörerna (dit jag räknar mig själv alltså, därmed inte sagt att jag delar upp alla enligt den kategoriseringen, men du fattar)

Igår bokades resa till Nice så TYVÄRR missar jag tjejvättern så ingen klassiker - men väl massa annat.

Just idag bara glädje över att jag ikväll äntligen ska få träna igen. Det fattas mig enormt!!
(sen att jag har en tid hos läkare på fredag för ev ny penicillin för bihålorna osm inte är helt bra behöver vi väl inte nämna??)

Kram

Annika/Resfredag sa...

Tack M!
Lisa, ja visst är det häftigt hur mycket man grejar egentligen. Kul med Nice, förstår att du väljer det framför 10 mil på cykel runt Vättern... :)

Sigrid sa...

Wow, vad jag är imponerad! Annika du är grym!

Lina sa...

Hej heja!!! Va bra du är!! :-)
Jag ville så gärna vara med på blogger boot camp 2013, men det blev visst snabbt fullt...
Stort lycka till 2013, Tjejklassikern är superskoj!!! :-)

Hanna sa...

Åh, vilket härligt, peppande inlägg! Jag ser också så otroligt mkt fram emot Blogger Boot camp, och allt annat roligt under 2013! :)

Kram!