onsdag 19 december 2012

The Spirit of Christmas

Julen är godsakernas tid. Goda saker behöver dock inte alltid förknippas med socker (även om jag själv har svårt att bortse från den kopplingen), utan julen är också just "de goda sakernas tid". Min syster och hennes familj har en fin jultradition som jag verkligen gillar. Varje år väljer de ut en familj som har det lite extra tufft, och som de packar ihop ett anonymt julpaket till. Jag och Tobias har gjort en variant av den traditionen i år, då vi på olika sätt försöker underlätta för en familj som går igenom en jobbig period just nu. Jag tror i ärlighetens namn att vi får ut mer av det hela än vad familjen i fråga gör. Känslan av att ge av sig själv gör att man mår bra i hela kroppen. Kommer ni ihåg filmen "Pay it forward"? Det är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag tror stenhårt på att världen kan bli lite, lite bättre om vi anstränger oss för att göra en insats för någon annan. Det behöver inte vara något stort.

Så, vad sägs om en utmaning? Tänk efter, finns det någon i er omgivning som kan behöva en hjälpande hand? Gör en insats, liten som stor, och jag kan nästan lova att julen 2012 kommer bli något utöver det vanliga. En God Jul helt enkelt.

Resultatet av förra helgens julgodisbak. Perfekt gåva till någon som behöver godsakerna mer än jag själv!

2 kommentarer:

Charlotta sa...

I'm in!

Lisa sa...

Men så sant.
Värt att tänka på. Och agera, såklart.

Sista julen före barn spenderade vi i Kambodja, i lilla fattiga Battambang. Vi spenderade julafton på moppe ut till byarna runt om, hade med oss papper och pennor till barnen. Bästa julen. Bästa julklapparna någonsin.