onsdag 1 augusti 2012

Vårt semesterupplägg

Phuket, mars 2012.
Den här sommaren bestämde jag och Tobias oss för att testa ett nytt semesterupplägg. För att vi skulle maximera ledigheten delade vi helt enkelt upp tre av semesterveckorna. Första veckan åkte jag och barnen själva ner till min familj i Blekinge. Tobias stannade kvar i Stockholm och roade sig med det han gillar alla mest. Alltså, att spela golf, och... golf och så, just det, ännu mera golf. Det här varvades såklart med Film/Fifa-kvällar och kanske en och annan tennis. Han behövde inte känna något dåligt samvete över att han spenderade hela dagarna ute på golfbanan, eftersom det var "hans" vecka.

Andra veckan kom han ner till Blekinge och vi hängde hela familjen i skärgården tillsammans med barnen och alla släktingar. Tobias och jag passade också på att ta en weekend till Köpenhamn. Barnen stannade mer än gärna kvar hos alla kusiner och mostrar.

Tredje veckan var det "min" vecka. Tobias och barnen åkte tillbaka till Stockholm, och jag stannade kvar i Blekinge för att göra det som jag gillar allra bäst. Alltså, hänga med syskon och familj. Jag sov ända till kl 10 (!), åt choklad till frukost och flingor till lunch (jodå, det får man när man har egen semester) och var uppe alldeles för sent på kvällarna. Efter en dryg vecka är jag nu fulltankad på syskonenergi, och vill inget hellre än att träffa min egen lilla familj. Om några timmar möts vi upp i Göteborg, där Tobias familj bor. Därifrån åker jag och Tobias vidare till en snabbvisit i Schweiz.

Både jag och Tobias är helnöjda med vårt semesterkoncept. Vi har fått lite olika reaktioner från omgivningen. Vissa tycker att det är en jättebra idé, andra tycker att semestern är till för att vara tillsammans. Det man får komma ihåg är att jag, Tobias och barnen nyligen är hemkomna från ett halvår tillsammans i Thailand. Hade jag bara haft tre veckors semester är jag inte helt säker på att jag hade lagt upp det så här. Vi får se hur det blir nästa sommar. Hur ser era semesterupplägg ut?

5 kommentarer:

Charlotta sa...

jag tycker att det var ett bra upplägg! vi hade 2 veckor bara. 1 hemma och 1 i skåne, helt underbara båda två. men nu jobbar joel bara en vecka till och sen är vi föräldralediga tillsammans i 7 1/2 månad ;)

Monica sa...

Vi har kört "jag mest själv med barnen" långa sommarlov och så har Klaus varit med då han har kunnat och vid "åkebortsemestrar". Funkar också bra. :)

Annika/Resfredag sa...

Challe, ditt föräldraledighetsupplägg låter fantastiskt. Mer föräldrar åt barnen! :) Kram

Unknown sa...

zzzzz2018.6.15
canada goose jackets
dsquared
coach outlet online
nike soldes
canada goose jackets
coach outlet
nike shoes for men
christian louboutin shoes
off white nike
coach factory outlet

love sa...

zzzzz2018.7.24
coach factory outlet
nike factory outlet
christian louboutin shoes
uggs outlet
manolo blahnik shoes
uggs outlet
ralph lauren uk
michael kors outlet
kate spade outlet
off white shoes