fredag 24 april 2015

Dag 6, Taipei (Linbana & tehus i Maokong)


Alltså, ni förstår väl själva att Nelly var tvungen att köpa de här skorna? Är man i Taiwan så är man! Idag gjorde vi ännu en lyckad utflykt med utgångspunkt från Taipei. Vi tog t-banan hela vägen ner till Taipei Zoo där man hoppar av och kan byta till en linbana mot Maokong. Typ 30 SEK enkel resa, löjligt billigt med tanke på att vi nog betalade ca 800 SEK för att ta en linbana upp på Teide (Teneriffa). Asiatiska priser gör mig sällan besviken.


Linbanan gör 3 stopp på vägen, vi åkte högst upp.


Vi ställde oss i en specialkö till "chrystal cabin" (till skillnad från regular) och fick genomskinligt golv. Snyggt!


Uppe i Maokong möttes vi av en overkligt vacker utsikt. Det går inte att förmedla känslan via en iPhone-kamera, och inte en vanlig heller, men försöka går ju. Jag är så ofantligt tacksam att jag har möjligheten att uppleva allt det här! 


Uppe i bergen finns det massor, och jag menar massor, av "tea houses". Eftersom det började regna tog vi det som låg närmast just då - och vilken fullträff det var. Vidunderlig utsikt och jättegott te!


På hemvägen stannade vi till vid Miramars köpcenter (igen), denna gången för att kolla på lite leksaker till vissa barn hemma i Sverige. Vilka grejer de har här. De kan sin design här, det måste nog alla hålla med om.

Och vet ni, lagom till ni börjar förbereda ert fredagsmys har vi ätit upp vårt (tacos här också!) och är redo att sova. God natt! 

4 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Självklart måste man shoppa skor när man är utomlands! Lika bra att lära sig från början! :)

Monica sa...

De där skorna är ju alldeles illbedåriska!

Unknown sa...

haha. Vad häftigt, linbana och tehouse uppe på höghöjd. Läskigt med genomskinligt golv!

Annika/Resfredag sa...

Helena, jag kom hem med 2 par skor till mig och ett par till Nellan.
Precis som det ska vara!

Linbana var häftigt, glad att vi orkade stå i den långa kön. Det var det värt!