fredag 24 april 2015

Dag 5, Taipei (101 & mer shopping)

Äntligen fick vi se 101 på nära håll. Imponerande är bara förnamnet.

Dagarna rullar på snabbt, snart har vi varit här en hel vecka! Innan vi kom hit hade vi planer på att utforska södra delen på ön och ev åka ner till Kenting för att övernatta där. Det ska tydligen vara Taiwans motsvarighet till Thailands sandstränder. Men vet ni, Taipei är en enormt härlig stad som erbjuder så sjukt mycket saker att göra och se. Vi hittar helt enkelt inte tiden till att göra allt, och stränder har jag fått min beskärda del av i Thailand. Dessutom får vi såklart anpassa oss och takten efter våra småtjejer. De hänger med överallt, och sköter sig utmärkt i både taxibilar och tunnelbana, på behändiga dagsturer från Taipei. Runt 6 månader är för övrigt en perfekt reseålder. Jag helammar fortfarande - det blir inte smidigare än så. 


I dag hängde nere vid 101, byggnaden som under några år fick vara världens högsta byggnad. Sedan kom shejkerna i Dubai på att de ville bräcka asiaterna, såklart, - och så byggdes Burj Khalifa. Runt området 101 finns shopping av högsta klass, vi hade svårt att slita oss därifrån. Pernilla som jag reser med är grafisk formgivare och layoutare och går bananas över alla roliga förpackningar och utformingar. Alltifrån söta små bakverk...


... till förpackningar av fastfood.Vi hann med lite fler monument också, här utanför Sun Yat-Sen Memorial Hall.


Vi spenderade också säkert en timme i en mataffär (nere på markplan vid Miramar (T-bana Jiannan Road, brun linje, finns en matbutik där man hittar massor av rolig mat.)


Hello Kitty finns ÖVERALLT i alla utformningar. Här som chopsticks för barn. (Jag funderade på att köpa sådana till mig själv och ta med när vi äter på restauranger här. Jag är verkligen urkass på att äta med pinnar...)


Pernilla köpte med sig en massa spännande saker hem. Svarta tops, ett etui för våtservetter signerat "Miffy", godis utformat som sushi, en lunchbox formad som en hamburgare. Tja, här finns allt!


Tidigare i veckan köpte vi varsin haklapp till barnen.


När vi kom hem till lägenheten igen, en sisådär tio timmar från att vi lämnade den (jag är sååå trött på kvällarna!) hade våra kompisar köpt hem dumplings från deras favorithak. Alltså. Jag dör vad gott! Jag hade kunnat stanna här hela livet och bara ätit dumplings!

3 kommentarer:

Monica sa...

Får Lena (min arbetsgivare) och jag komma och äta dumplings med dig då? Mums!

Lisa & Livet från den ljusa sidan sa...

Alltså, älsk på dina dagliga uppdateringar - så himla kul att vi får följa med på er resa såhär. Det är så jätteroligt att läsa!

Och ja - 6-månaders måste ju vara den perfekta ålder. Nöjda med att sitta i vagnen och titta, enkelt med maten och sover fortfarande mycket dagtid. Topp ju! Men lite extra duktig verkar hon ändå, Nelly. Globetrotter to-be.

kram och ha det fortsatt väl!

Unknown sa...

adidas ultra
jordan shoes
true religion outlet
cheap jordans
air max thea
cheap jordans
nike zoom
yeezy boost 350
lacoste outlet
kyrie 3 shoes