tisdag 3 mars 2015

Operation rensa

Så fort man har rensat ut, fyller någon år och det tillkommer nya prylar till samlingen...

Min storasyster och jag har, oberoende av varandra, dragit igång "operation rensa" i våra hem. Hon i USA, och jag här i Sverige. Jag har tänkt komma igång typ varje dag sedan Nelly föddes, men energin och lusten har inte riktigt infunnit sig. Nu när vårkänslorna börjar spira känner jag att en del av energin börjar återvända, och rensarglädjen med den. Som vanligt gäller det att inte gå ut för hårt, då tenderar projektet att falla platt. Min mycket enkla plan går ut på att skänka/slänga/sälja minst en sak per dag under mars månad (de dagar jag är hemma). I söndags la jag ut ett skötbord på Blocket, i går ett par skinnboots i en FB-grupp, och i dag har jag rensat bort kläder från barnens garderober som ska skänkas. I går gjorde jag och barnen dessutom en rejäl rensning i deras rum och rensade bort leksaker de inte leker med längre.

Det känns som en enorm befrielse att göra sig av med grejer, är det inte märkligt? Samma rus jag känner när jag shoppar, får jag av att göra mig av med grejer. Hm, det låter inte riktigt friskt. Nu är planen att fortsätta hålla det här tempot resten av månaden. Tänk vilket organiserat hem vi kommer att ha när månaden är slut (?!).

5 kommentarer:

Monica sa...

:)

FREEDOMtravel sa...

Jag känner igen känslan! Jag tycker att det är fantastiskt befriande att rensa! Man har ju för mycket grejor jämt...;)

Anonym sa...

Ich hatte mal das Projekt: Mindestens zwei Bücher von jedem Regalbrett. War auch ganz wunderbar hinterher und hat fast durchgehend funktioniert.

Annika/Resfredag sa...

Ja, tänk Helena, ni måste vara experter på Compact living nu!
J, vad gjorde du med alla böckerna du rensade?

Anonym sa...

In Berlin gibt es eine Einrichtung http://buechertisch.org , die holen die Bücher (mit eigenen Kisten) zu Hause ab, sortieren sie und geben sie weiter dorthin, wo sie von Nutzen sind: Kindergärten, Schulen, Altenheime, Krankenhäuser, teilweise Bibliotheken usw. Außerdem gibt es einen gemeinnützigen Buchladen, mit dem die Arbeit finanziert wird. Dahin konnte ich guten Gewissens meine Bücher geben.