fredag 6 mars 2015

Dunderhonung


I natt vaknade jag med ett rivjärn i halsen. Aj! Barnens förkylning har slagit till med full kraft, och jag roddar samtidigt tre småkrassliga barn här hemma. Jag har haft roligare dagar, om man säger så.

För att kickstarta dagen bestämde jag mig för att försöka återskapa min svågers "dunderhonung" som han introducerade för mig sist jag var hemma. Man river en stor bit ingefära, och blandar ihop med honung efter smak och tycke (flytande honung är enklast). Dunderhonungen funkar utmärkt på frukostgröten, och är inte bara nyttig, utan också riktigt god. Jag blandar min i en glasburk och förvarar den sedan i kylen. Till fikat i eftermiddag kommer jag att ta en rejäl klick i mitt te. Nu vill jag bli frisk!

2 kommentarer:

Monica sa...

Åh, hoppas du snabbt blir frisk! S började vara förkyld i några dagar efter Sverigeresan. Förra veckan var jag helt sänkt, sedan blev E sjuk och har varit jättedålig och nu går K omkring och låter som Harkel och Parkel... Inte roligt! Vi får vara glada över att vi är sjuka så extremt sällan nu för tiden.

Annika/Resfredag sa...

Usch, ni också!? Krya på er. Sebbe är jättedålig ikväll... :(