tisdag 10 februari 2015

Drömföretaget

Som gladast på resande fot, här i Köpenhamn 2012.

Inför och under varje föräldraledighet (det är här ändå min tredje) kommer samma tankar. "Vad ska jag göra sen?" Ska jag verkligen jobba som jurist resten av livet? Om inte, vad ska jag göra då? Och hur ska jag i så fall göra för att nå dit? Jag lever med en man som är entreprenör uti fingertopparna, Han älskar att driva eget, och säger själv att han absolut inte längtar tillbaka till livet som vanlig arbetstagare. Själv har jag alltid varit den trygga typen, nöjd med att ha en fast anställning där folk säger åt mig hur jag ska göra..... eller?

Faktum är att jag nog har blivit mer påverkad av min man än jag tror. På senare tid har tankarna om att driva mitt drömföretag smugit sig på. Föga förvånande skulle det vara relaterat till resor. När Webpower frågade om jag kunde tänka mig att skriva ett inlägg kring mina tankar om ämnet började jag fundera lite till. Tänk att få dra ihop ett gäng duktiga och reseintresserade människor och starta upp en byrå som skräddarsyr resor efter behov och önskemål. Efter att ha nosat lite på det vet jag att resebranschen är en extremt konkurrensutsatt marknad med små marginaler, men ändå. Jag är känd för mitt genuina reseintresse och tror att jag framöver kan övertyga en och annan riskkapitalist att satsa på min idé. Jag skulle absolut behöva ta hjälp av personer som är mer insatta i hela marknadsföringsdelen - det är inte min starka sida. Än. Jag fortsätter att drömma ett tag till. För, jag har ju trots allt det perfekta juristjobbet. 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tror det finns mer än en som skulle nappa på det och gärna bli din kollega! :) Jag önskar själv att jag hade mer erfarenhet då hade jag hoppat ombord genast. Jag har sagt till Sofia att jag ska anordna fotoresor i framtiden och börja med Gotland och att hon får följa med på den första resan. Det kanske vore något för dig med?!

Annika/Resfredag sa...

Fotoresor i kombination med Gotland låter fantastiskt. Jag är såklart på! :)

Towe sa...

Jag är på Annika :)

Annika/Resfredag sa...

Härligt Towe, snart har vi ett helt crew. Bara att köra ju!