tisdag 10 februari 2015

Chokladbollar med dadlar


I morgon har jag varit "sockerfri" i exakt exakt veckor. (Tro mig, jag räknar fortfarande varje sekund - vem säger att suget försvinner efter ett tag?) Det där med begreppet sockerfri har vi väl alla våra egna tolkningar av. För mig innebär det inget plockgodis, inga bakverk med vitt socker och ingen glass i traditionell betydelse. I stället går jag loss på mörk choklad, läkerol, popcorn, lightläsk, glass gjord på banan - och så chokladbollar med dadlar. Receptet nedan hittade jag på Ica. Betyget är absolut godkänt, men jag ska inte sticka under stol med att vanliga chokladbollar är snäppet godare.

Recept chokladbollar med dadlar

 • 20 st färska dadlar
 • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
 • 0,5 dl grovhackade cashewnötter
 • 0,5 dl grovhackade mandlar
 • 2,5 dl fiberhavregryn
 • 4-5 msk kakao
 • 1 kopp espressokaffe
 • 1 nypa flingsalt
 • Kokos att rulla i
Gör så här:
 1. Kärna ur dalarna, lägg i en bunke
 2. tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer
 3. Forma till runda bollar, rulla i kokos.
Smaklig spis!

Inga kommentarer: