måndag 26 januari 2015

Åldersnoja


I går blev jag taggad i en bild på Facebook. Bilden är tagen nyårsafton 2002, snart 15 år sedan med andra ord. Jag hade spenderat hela sommaren i Barcelona där jag pluggade spanska, och under hösten hade jag avverkat ännu en termin på juristlinjen. Livet lekte och allt det där. Grejen är att jag fortfarande går omkring och tror att jag ser ut som tjejen på bilden. Jag har inte riktigt förstått att jag börjar bli äldre. Om ett par månader fyller jag 35. TRETTIOFEM! Jag är typ... medelålders.

Här om dagen satt jag i bilen och sjöng med för full hals till Veronica Maggios "17 år". Det var jättehärligt och roligt, ända tills jag insåg att jag är dubbelt så gammal som den gyllene åldern Veronica sjunger om. Dubbelt så gammal. Då var det inte lika roligt att sjunga med längre. Jag gillar inte att bli äldre, ser inte charmen i att närma mig det magiska (?) 40 års-strecket. För tidig 40-årskris? Ja, det verkar inte bättre.

5 kommentarer:

Monica sa...

Måtte din noja inte bli lika jobbig som min. Bara glid med! Protestera högt när du inte håller med! Tänk på allt som är positivt med att bli äldre! (Det finns faktiskt rätt mycket kom jag på efter att ha varit under isen alldeles för länge.) Kram!

Anonym sa...

nja bara 13 år sedan 2002!
har bra koll då vår förstfödde kom den hösten...

men visst man blir äldre men samtidigt inte äldre än vad man gör sig!

så NJUT för snart sitter du där runt 70 år å undrar varför du jagade/stressade/hetsade så mycket där MITT i livet då man skulle ha det UNDERBART och bara NJUTA...

för hur det än är så är det vardagen som är livet och kan man inte leva med att åren går och man faktiskt NJUTER av vardagen ja vad jagar man då efter?!

Har kollega som är 71 år å fortfarande jobba å det har gett en viss insikt i att man visst kan arbeta deltid alla underbara år barnen är små (host host bara 11 å 12 år nu) och sedan fortsätta jobba å njuta av livet längre fram...

så mer NJUT å stanna upp för det lilla å inte bara stressa

Annika/Resfredag sa...

Visa ord från er båda, ska tänka på det. Mer "njut och glid med" alltså!? Ska försöka.

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Vilka bra tips där ovan. :)

Men om det är till någon tröst så ser du inte en dag äldre ut än på fotot, och du är minst sagt i fas (nästan lite före) med dina trippla barn, hus, bra jobb och alla upplevelser du har bakom dig. Och oj vad många det finns plats för framåt!

kram!
(om än lite ångest också, från en som är +3 och kanske borde ha den där ångesten på riktigt!)

Annika/Resfredag sa...

Tack Lisa, nu känns det genast lite bättre... :)