tisdag 27 januari 2015

Tågresa genom Sverige


Jodå, hon får snällt hänga med sin mamma på olika strapatser. I morse steg vi på pendeltåget i Nynäshamn kl 07:55, och 3 tågbyten senare anlände vi Karlskrona kl 14:15. Första gången någonsin tåget kommer in på perrongen tidigare (4 min tillgodo!) än utsatt tid. Amazing! Tur för SJ att allt rullade på som det skulle idag, annars hade jag nog satsat på att flyga framöver. 

Jag och lillan är hemma hos mina föräldrar för att pyssla om dem lite. Främst mamma, som kom hem från sjukhuset igår. Hon är lite "luggsliten" som hon kallar sig själv. Det har varit en galen månad för henne, och oss alla, med cancerbesked, operation och hemgång på mindre än 30 dagar. Nu väntar vi på att allt ska läka som det ska, sedan får läkarna bestämma vad nästa steg blir. Min uppgift just nu är att bara finnas här, och så laga lättäten mat (helst  soppa). Ikväll testade vi ett gott recept med spenat, avokado och sötpotatis som jag hittade på Linda KW:s Instagram igår. Fler recept på goda och lättlagade soppor mottages tacksamt.

Förresten kan jag verkligen rekommendera boken "Konsten att höra hjärtslag". Köpte den på Pocketshop imorse, och hann läsa halva under tågresan. Inatt kommer jag att läsa andra halvan, så bra är den. Älskar att jag har kommit in i en bokperiod igen, slukar böcker på löpande band. Nu ska vi tända ljus och njuta av att bara vara. Jag är glad att jag kan vara just här, just nu.

6 kommentarer:

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Många krya på-tankar till din mamma!

Den här ärtsoppan är ljuvlig.
http://livetfrandenljusasidan.se/2012/04/01/dagens-soppa-och-helgens-mat/

Kram

pilla sa...

Krya på din mamma! Håller tummar och tår att hon går vinnande ur kampen.

Annika/Resfredag sa...

Tack både Pilla och Lisa. Ska testa receptet i veckan Lisa!

Tobbe sa...

Testa igen ärtsoppa på mig - tack.

Tobbe sa...

Hur stavar man till "ingen"?

Annika/Resfredag sa...

Det blir extra mycket fjärtsoppa till dig kära make!