onsdag 10 december 2014

Tågevakuering och julbord

Hela natten har det blåst full storm ute, och jag var inte speciellt sugen på att stiga upp från min varma säng i morse. Men å andra sidan hade jag peppat hela veckan för att just idag möta upp kollegorna och äta julbord på Restaurang Mynchen. Jag och lillan åkte med god marginal för att täcka upp för eventuella blöjbytarstopp och andra väsentligheter. Det vi däremot inte hade förutsett var över en timmes stopp i trafiken mellan två pendeltågsstationer. Suck.


När stegarna med texten "får bara användas i nödfall" åkte fram kunde jag inte låta bli att sucka högt. Igen. Allvarligt, hur stor är chansen? Jobbar universums krafter mot mig?


Lite spänning i vardagen skadar väl aldrig, men passade inget vidare just idag. Till slut, över en timme försenad, kom jag fram till restaurangen och kunde hugga in på julmaten. (Som jag, i och för sig, hade kunnat vara utan, eftersom jag ändå mest var intresserad av dessertbordet.)

Kvällen slutade ändå på bästa sätt - Tobias och barnen hämtade upp mig för vidare äventyr inne i stan. Julhandling och traditionell spaning på NK:s julskyltning avslutades med varm choklad. Själv var jag mest intresserad av att snegla på Stadshuset för att kanske få en glimt av Nobelgästerna. Har ni förresten sett kronprinsessan Victorias klänning? I like!

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag förstår inte varför Victorias klänning fick så mycket jubel? Älskar färgen och kjolen, men nej, såååå fantastisk tycker jag inte att den var. Det var andra som såg finare ut. Fast å andra sidan tycker jag att det är kul att titta på folk som inte ser lika skabbiga ut som jag utan som har fixat håret och ser lite glada ut, så egentligen har jag ingenting att klaga på. Och maten, den såg riktigt god ut. Mums!

Annika/Resfredag sa...

Jo, men volymen på kjolen i kombination med färgen. Finfin!