söndag 28 december 2014

Att komma hem


Nja, det vore ju lögn att säga att vårt hem såg ut så här när vi ramlade innanför tröskeln från Sälen tidigare i kväll - det här är bilder från förra veckans julfika. 


Bordet i fråga är numera överbelamrat med resväskor, julklappar och smutstvätt... Resan hem från Sälen gick jättebra. Vi startade ca 09:30 efter att ha städat ur stugan, och körde tre timmar i ett sträck innan vi stannade på IKEA i Valbo för att käka lunch och rasta både stora och små. Strax innan Uppsala blev lillan alldeles förtvivlad av att sitta alldeles ensam i bilbarnstolen, men efter att ha fått lite uppmärksamhet och en liten skvätt mjölk blev hon glad igen. Runt 17-tiden rullade vi äntligen in i Nynäshamn - trötta och glada över att vara hemma igen!


Vi skyndade oss att tända julbelysningen i huset - och barnen har nu spenderat ett par timmar med att "leka ifatt" med alla efterlängtade leksaker och dockor här hemma.


Jag älskar att vara ute på resande fot, men det är alltid härligt att komma hem! För ett par veckor sedan fick vi förresten äntligen upp vår fotovägg i vardagsrummet! Nu när både tavlorna från Thailand och fotoväggen är uppe börjar rummet äntligen kännas som vi vill ha det.


Rummet är snäppet för litet för att vara optimalt, helst hade jag velat ha en större soffa med massor av plats att hänga i. Med både matbord, läshörna, tv-bänk och soffa känns rummet på gränsen till överbelamrat, men så får det vara. Vi är bortskämda med ytor från vårt förra hus, där övervåningen rymde plats för en house concert med Stefan Andersson för över 70 personer! Nåja, allt har sin tid. Vi gillar vårt nuvarande boende, med betoning på vårt. (Förra huset hyrde vi för dyra pengar.) 

Nu ska jag fortsätta att packa upp, och kanske också förbarma mig över de där sista skumtomtarna som ligger och väntar i köket...

Inga kommentarer: