tisdag 30 april 2013

Ettårsjubileum

I dagarna firar vi ettårsjubileum i vårt fina hus. Den första maj förra året gick flyttlasset till Huddinge. Själva flytten var en historia i sig, med tanke på att vi hade spridit ut våra saker över hela Sverige efter vårt kappsäcksliv mellan augusti-april. Vi flyttade från Vendelsö i augusti, därefter reste vi runt bland släkt och vänner både i Sverige och Skottland, innan vi gav oss iväg på vår Thaimout, för att sedan mellanlanda i Blekinge. Det var en härlig känsla att komma "hem" - för så kändes det verkligen. Både jag, Tobias och barnen kände oss omedelbart förälskade i huset. Vi hade bara sett villan på kort, men litade helt och fullt på min äldre syster som hade varit och inspekterat huset (som vi hittade via en "Uthyres"-annons på Blocket.) 

Från att i princip inte veta något, om något, fick vi möjligheten att hyra ett hus som passade oss som hand i handsken. Barnen fick förskoleplats bara några hundra meter från vårt boende - och själv kammade jag hem ett nytt jobb inom en bransch som jag länge hade drömt om. 

Alltså, kontentan är att allt är möjligt, om man bara är beredd att satsa. Går du kanske och funderar på att byta inriktning i livet? Byta jobb, flytta, skaffa barn, eller hitta en ny hobby? Gör det. Vi lever bara på den här jorden en gång. Någon som har tagit fasta på den insikten är för övrigt coola Cecilia Blankens, vars familj nu drar till USA. (Vilket såklart omedelbart får mina tankar att spinna vidare på Amerika-tema. Hmm...)

Nytt liv, i nytt hus!
Maj 2012.

6 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Kul att ni vågat er på att göra olika saker i livet! Jag tror att ni gör helt rätt! Det man ångrar är det man INTE gör. Vi förbereder oss långsamt för vår stora resa med husbilen. Just nu förbereder vi oss ganska mycket faktiskt. Målar om lägenheten inför försäljning och har alla möbler ute till försäljning på Blocket just nu... (vi ska inte åka riktigt ännu, men det första steget blir att göra av med grejor och flytta till en mindre lägenhet)

Monica sa...

Ni är duktiga på att sätta upp mål och gå dit vägen tar er! Kram.

Mimmi sa...

Pratade just idag om att jag är glad att du lärt mig att lite mer medvetet sätta upp mål och hur mycket som hänt i mitt liv sedan dess. Tack. Snyggt kort - du ser ut som Solsidan-Mickan:)

Sigrid sa...

Inspirerande! Och underbart familjefoto.

Carolina sa...

Inspirerande! Vi befinner oss precis dær i livet och funderar på vad som blir vårt næsta steg. Vad ska jag gøra? Kommer jag finna en sysselsættning och våga?

Tack før att du ger mod

Annika/Resfredag sa...

Åh, tack för fina ord Carolina! Klart det kommer att gå bra. Våga är mitt ledord det här året, jag tror du kommer långt på det! Lycka till!