måndag 13 oktober 2014

I väntan på Lillasyster och nya matvanor


Eftersom jag numera är föräldraledig går barnen betydligt kortare dagar på skolan/förskolan - vilket innebär att vi får ta igen massor av tid tillsammans. Jag får väl erkänna att jag inte är den mest sprudlande mamman just nu, men då och då glänser jag till och kör igång ett projekt. Julia har fått alla, och då menar jag ALLA mina sockergener, och skulle helst baka varje dag om hon fick välja. Så ja, en och annan plåt med muffins har vi hunnit med. Sedan i fredags kör vi nya matvanor här hemma (men det innebär inga totalförbud mot hembakat, lagom är bäst!)

Jag fick massor av härlig matpepp efter mitt inlägg om "Barnförbjuden mat" - tack snälla ni! Detta resulterade i en runda till ICA Maxi i Haninge i fredags, där jag och Tobias fyllde kundvagnen med ekologiska varor av alla dess slag. En dyr historia, men jag ville fylla både kyl, frys och skafferi med bra råvaror att utgå ifrån. I helgen har jag bl.a. lagat lax i kokosmjölk och sötpotatisgratäng, och sockersuget håller jag i schack genom nötter och goda smoothies. Det känns fint, och jag tänker att varje litet steg är ett steg i rätt riktning. Halvfabrikat - vik hädan!

2 kommentarer:

Monica sa...

Sötaste argbiggan i universum! Vad härligt att ni är på rätt väg. Kram! Tänker på dig hela tiden.

Annika/Resfredag sa...

Sötaste och argaste, haha! Ja, vi är verkligen på rätt väg. Ikväll blir det sallad med råris och varmrökt lax som bas. Hurra!