söndag 8 juni 2014

"Hemma" och släktkalasEfter att ha spenderat otaliga mil på vägarna var det ändå ganska skönt att komma "hem" till min syrra och mellanlanda några dagar. Fredag och lördag har vi laddat upp med goda middagar tillsammans med vår amerikanska släkt. På två dagar har vi hunnit käka middag med en kusin, sambo + bebis, och därefter ha grillfest med morbror, fru, kusin + tre barn, och så mammas kusin med man + barn och hans familj. High life med andra ord.

Konstigast på grillbuffén idag var för övrigt en mintgrön "jell-o-sallad" som skulle ätas tillsammans med grillmaten (jag var på väg att ställa fatet på efterrättsbordet, men så var alltså inte tanken). Man upphör inte att förvånas över mathållningen i det här landet! Min syrra hade dagen till ära bakat egna hamburgerbröd, vilket verkade vara en smärre sensation "over here". När jag var i USA och jobbade som 21-åring kan jag inte minnas att jag åt en riktigt god måltid på någon av de två-tre månader jag var här. Men vad gäller glass - där är de oslagbara, amerikanarna. Mint Chocolate Chip, hjälp vad gott!

Inga kommentarer: