måndag 6 januari 2014

Hej då julen!

Lite sorgligt, men mest skönt. Det är min inställning varje år när julen är över, slut, finito. Julgrejerna packades ner i lördags, och i dag åt vi upp de sista lussekatterna i frysen. Jag passade också på att tömma systemkameran på julbilderna - det blev en finfin jul i år!


Dagen före doppardagen gav min storasyster en ny dimension till nybakade lussekatter. Strunta i att pensla dem med ägg, kör i stället konceptet "mer av allt". De nybakade bullarna penslades med smält smör och doppas i ... socker. H-j-ä-l-p vad gott!


Jullan passade på att posera i sin nya pyjamas framför julgranen. Traditionen att ge barnen en ny pyjamas kvällen innan julafton fick vi med oss när vi firade jul i Skottland förra året.


Två ganska förväntansfulla kusiner framför ett av fyra (!) dukade bord.


Som sagt, tur att vi har ett stort vardagsrum, nästa år finns ingen chans att vi kan rymma så här många (22 stycken närmare bestämt) i vår nya lya.


Jo, men en obligatorisk bild på julmaten måste man faktiskt ta. Jag gillar inte julmat, utan sparar mig för det mesta till julgodiset. Men visst, en och annan skinkmacka och ett par ägghalvor med räkor och majonäs slinker minsann ner!


"Ungdomsbordet". De tre minsta fick ett eget bord bakom storkusinerna, men syns inte i bild.


Efter Kalle Anka fick vi finbesök. Sebbe, som visst genomskådade spektaklet i år, påpekade lite klurigt att tomten hade örhängen. (Likadana som Kajsa minsann!)


Och visst hade de varit snälla i år också, barnen. Fin jul som sagt. Men granbarren, de saknar jag inte. Och nu då? Jo, men nu laddar vi inför ny arbetsvecka i morgon. Bara att tuta och köra. "På det fjärde ska det ske" ni vet...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Minstingen i vår famlj som snart fyller 3 utbrast bestört dagen efter jul: Åh nej! Pappa, tomten glömde sina skor! Dock verkade hon köpa förklaringen att pappa och Tomten äger ett par likadana skor.
Kram
Helén

Annika/Resfredag sa...

Haha, direkt till citatboken ju! Kram!